Vincent Janssen walgt: ‘Daarom wil ik nooit meer in Nederland spelen’

Foto: Vincent Janssen walgt: ‘Daarom wil ik nooit meer in Nederland spelen’

Vincent Janssen heeft geen goed woord over voor de manier waarop de Nederlandse pers kritiek uit op Xavi Simons na de interland tegen Schotland. Dat vertelt de spits in een interview met de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Vincent Janssen vindt dat voetballers ‘respectloos worden behandeld’ in Nederland

“Die gasten op tv spreken op een grove manier over spelers, enkel om kijkers te winnen. Ik heb met Xavi Simons een WK gespeeld, da’s gewoon een goeie jongen en een goeie voetballer. In Duitsland bij Leipzig speelt hij de pannen van het dak, in de Champions League tegen Real Madrid was hij héél erg goed. Dan heeft hij een slechte wedstrijd met Nederland en wordt hij meteen helemaal afgezeken”, hekelt Janssen (Royal Antwerp).

In Nederland speelde Janssen voor Almere City en AZ, maar de aanvaller wil nooit meer terugkeren in de Eredivisie. “Ik vind het verschrikkelijk. De manier waarop in Nederland spelers door de media respectloos worden behandeld, is een van de redenen waarom ik niet meer terug wil naar Nederland om er te voetballen. Je kunt er geen normale voetbalnabespreking meer hebben. Het is comedy capers geworden, toch?”

Janssen kreeg zelf ook eens veel kritiek, na een matige WK-wedstrijd tegen Senegal. “Het irriteert me dat je in Nederland niet op een beschaafde manier een wedstrijd of een speler kunt analyseren. Ik meen dat echt. Waarom is dat nodig? België is wat dat betreft veel respectvoller.” Na hetzelfde WK besloot Janssen dan ook te stoppen als international.

Eens met Vincent?

  • Ja
  • Nee
739+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie