Kuijt kijkt uit naar Van Bommel-clash: “Hij wil dat net zo graag”

Foto: Kuijt kijkt uit naar Van Bommel-clash: “Hij wil dat net zo graag”

Dirk Kuijt heeft zijn eerste succes als hoofdtrainer te pakken. De oefenmeester slaagde er met Beerschot in om promotie naar het hoogste niveau van België te bewerkstelligen. Daarmee is de klus nog niet geklaard volgens de Nederlander, die ook alvast reikhalzend uitkijkt naar een speciale ontmoeting in het volgende seizoen.

Kuijt boekt succes met Beerschot en kijkt uit naar Van Bommel-clash

De 1-2 overwinning op KV Oostende volstond voor een definitieve promotie naar de Jupiler Pro League. “Er was geen plan B, er móést promotie gehaald worden. Dus dit wordt sowieso een héél gezellige terugreis en in Antwerpen wacht ons ongetwijfeld een feestje. Maar ons absolute doel is kampioen worden. Volgende week wil ik het afmaken”, vertelde Kuijt na afloop van de wedstrijd tegenover het Algemeen Dagblad.

Komende zondag kan Kuijt ook nog kampioen worden met Beerschot op bezoek bij SK Beveren. “Dat kampioenschap zou écht mijn eerste succes zijn, maar deze promotie is ook al een heel knappe prestatie. Heel fijn voor de club, maar óók voor mij persoonlijk, na de eerste stap die niet goed is gegaan. Deze taak was niet gemakkelijk, maar ik ben supertrots dat ik onderdeel van dit succes mag uitmaken en ik kijk ook uit naar een toekomst bij deze club. Hier kan ik me verder ontwikkelen als coach.”

Doordat Beerschot is gepromoveerd staat volgend seizoen de derby tegen Royal Antwerp van trainer Mark van Bommel op het programma. Een wedstrijd waar Kuijt naar uitkijkt. “Die derby tegen Mark zie ik echt wel zitten, ja. Mark is een goede vriend, daar wil ik van winnen. En hij wil dat net zo graag, vrees ik.”

Zie jij Kuijt nog aan de slag gaan als trainer bij een Eredivisie-club?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
78+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie