Van Basten over Ronaldo: “Kan hem wel begrijpen”

Foto: Van Basten over Ronaldo: “Kan hem wel begrijpen”

Marco van Basten heeft maandagavond begrip getoond voor Cristiano Ronaldo. De steraanvaller van Manchester United is uit de selectie gezet nadat hij tegen Tottenham Hotspur (2-0 zege) voortijdig naar de catacomben ging.

“Zo ga je niet met een grootheid om”, stelt Van Basten in het Ziggo Sport-programma Rondo. “Het is niet goed te praten, maar ik kan hem wel begrijpen. Dat hij denkt: krijg jij het lazarus maar. Hij was gewoon boos, beledigd. Uiteindelijk zijn er drie jongens ingevallen en hij niet.”

Van Basten benadrukt dat de reactie van Ronaldo niet de juiste is. “Ik ben het met Ten Hag eens en hij moet zijn poot stijf houden. Alles wat Ten Hag doet is billijk, maar dit zijn andere mensen. Heel trots. Ik zou het misschien ook gedaan kunnen hebben, ik laat me niet door zo’n trainer piepelen. Zo voelt hij dat. Het speelt sterk in hem en in zijn persoonlijkheid, want hij voelt zich beledigd. Hij begrijpt het ook, maar op zo’n dag wordt het hem te veel.”

Van Basten wijst erop dat de relatie tussen United en Ronaldo al sinds de zomer moeizaam is. “Hij is gewoon heel slecht begonnen. Kwam te laat, wilde eigenlijk weggaan. Dat is eigenlijk allemaal slecht, wat dat betreft. Ronaldo is een bijzonder iemand. Die heeft ook een bijzonder karakter en die moet je ook op een bijzondere manier behandelen. Dat klinkt allemaal raar, vreemd en gek, maar dat is denk ik wel de realiteit.”

Komt dit nog goed?

  • Ja
  • Nee
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie