Van Aanholt ‘was aan het aankloten’: “Was er écht klaar mee”

Foto: Van Aanholt ‘was aan het aankloten’: “Was er écht klaar mee”

Patrick van Aanholt is in januari door PSV ‘bevrijd’ van Galatasaray, waar hij vooral vanwege de regel over een minimaal aantal Turken in de basis vaak op de bank zat. In Eindhoven heeft de linksback zijn carrière terug op het rechte pad gekregen.

Van Aanholt ‘was aan het aankloten na de hel bij Wigan’

Als zestienjarige transfereerde Van Aanholt naar Chelsea, dat hem later verhuurde aan achtereenvolgend Vitesse en Wigan Athletic. Zijn tijd bij laatstgenoemde ziet Van Aanholt als ‘een hel’, daarna ‘was hij maar aan het aankloten’. “Wie voor de ommekeer heeft gezorgd? Ik moet eerlijk zeggen, dat heeft te maken met Fred Rutten”, vertelt Van Aanholt op de website van PSV.

“Ik heb veel aan hem te danken. (…) Na Wigan ging ik naar Vitesse, terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet wilde. Ik was rond met FC Twente, zij stonden toen bovenaan. Maar Chelsea had een overeenkomst met Vitesse, dus ik werd gebeld dat ik naar Vitesse moest.” Het jaar erop ‘wilde hij absoluut niet meer nog een seizoen naar Vitesse’. “Maar toen belde mijn zaakwaarnemer dat Fred Rutten me bij Vitesse wilde houden.”

Rutten, Wijnaldum en Willems

“Ik was er écht klaar mee, want ik had zes maanden niet gespeeld. Toen belde Rutten mij: blijf nog een jaartje bij mij. Toen heb ik Georginio Wijnaldum en Jetro Willems gebeld, om navraag over hem te doen.” Wijnaldum en Willems kregen Van Aanholt uiteindelijk zover. “Ik moet echt zeggen dat hij (Rutten, red.) mij als voetballer gered heeft. Nu zijn we weer samen bij PSV. Hij pakt me nog steeds aan, maar van hem accepteer ik het gewoon.”

Van Aanholt is een toplinksback voor PSV

  • Eens
  • Oneens
126+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie