Valentijn Driessen: “Dit is echt een verkochte wedstrijd, honderd procent”

Foto: Valentijn Driessen: “Dit is echt een verkochte wedstrijd, honderd procent”

Valentijn Driessen is er volledig van overtuigd dat de historische wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Den Bosch afgelopen vrijdag, in de Keuken Kampioen Divisie, ‘verkocht was’. Het werd uiteindelijk 13-0 voor De Blauwvingers, trainer Jack de Gier werd al snel na de vernedering ontslagen bij de verliezende partij.

De chef voetbal van De Telegraaf heeft sterke vermoedens van matchfixing. “Iedereen praat maar om de hete brei heen. FC Den Bosch hield ADO Den Haag op 0-0 en een week later verliezen ze met 13-0 van PEC Zwolle. Daar zit gewoon een luchtje aan”, zegt Driessen in Koffie met Valentijn van Vandaag Inside.

“Matchfixing, natuurlijk. Dat zou onderzocht moeten worden. Die keeper vertrouw ik ook voor geen meter. En Danny Verbeek roept dan dat Den Bosch geen Eerste Divisie-waardig elftal heeft als ze vier, vijf spelers missen. Prima, maar dan hoef je niet met 13-0 op je klote te krijgen. Dit is echt een verkochte wedstrijd, honderd procent. Ik kan het niet bewijzen, maar ik heb een heel sterk vermoeden. Dit kan toch niet anders”, aldus Driessen tot slot.

‘Feyenoord-reeks verdacht’

Eerder noemde Driessen de Feyenoord-reeks aan arbitrale beslissingen ook al ‘verdacht’. “Als er een keer iets eenmalig gebeurt, is sprake van een incident. Gebeurt iets twee keer, dan is dat toevallig, bij drie keer praat je over een patroon en bij een vierde keer wordt het verdacht.” De journalist doelde daarbij niet zozeer op de late doelpunten van Feyenoord (‘niets op aan te merken’), maar toch speelt er in zijn ogen iets.

“Alle vier de wedstrijden werden gespeeld na de zware verbale uithaal van Feyenoord-trainer Arne Slot na FC Twente-Feyenoord in Enschede op 29 januari. Toen hij en Feyenoord zich bestolen voelden omdat Allard Lindhout een vermeende penalty na hands van Robin Pröpper wegwuifde. Danny Makkelie trok bij Feyenoord-PSV negen minuten bij. Rob Dieperink gaf Feyenoord tegen NEC in de 90e minuut een penalty en stuurde daarbij verdediger Philippe Sandler van het veld. Een rode kaart, die inmiddels door de tuchtcommissie en commissie van beroep van de KNVB is geseponeerd.”

Tegen FC Groningen werd Isak Määttä na een discutabele gele kaart weggestuurd. Driessen: “Met Kooij’s verklaring dat Määttä de bal bewust op Jahanbakhsh schoot, begeeft de jonge scheidsrechter zich op hellend vlak. Bewust of onbewust is subjectief en niet ter beoordeling aan Kooij, aangezien het nooit hard te bewijzen valt. Terwijl Kooij daarmee tegelijkertijd de voetballende kwaliteiten van Määttä overschat. Alsof de Noor de klasse bezit om bewust dingen te doen met een bal.”

VVV-Venlo
FC Den Bosch
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 10 maart 2023 20:01.

Denk jij ook dat deze wedstrijd verkocht was?

  • Ja..
  • Nee
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:48
49+
Besiktas-flop Alli is kwijt: “Proberen uit te zoeken waar hij is”
23:29
19+
Twente moet het weken stellen zonder steunpilaar
23:06
171+
Giménez reageert stellig op transfergeruchten
22:47
34+
Frisse wind bij Rode Duivels: “Concurreren met de andere toplanden”
22:23
178+
Gemeente Rotterdam begint voorbereidingen huldiging Feyenoord
21:59
72+
Ronaldo is ‘een beter mens geworden’ na vertrek bij United
21:35
67+
“Mijn doel is wel om een keer voor Oranje te spelen”
21:11
175+
‘Eredivisie-topclub zit achter Pepi aan’
20:47
36+
‘Symbool’ Ronaldo wil nog veel wedstrijden voor Portugal spelen
20:24
156+
AZ wijkt uit naar groter stadion door belangstelling Youth League
20:01
239+
‘Advocaat stopt als hoofdtrainer van ADO’
19:38
188+
Blind krijgt lastige gewetensvraag: “De beste bondscoach?”
19:15
30+
Van Aken vermoedelijk lang uit roulatie bij Heerenveen
19:01
0+
Voorbeschouwing: Oranje mag tegen Frankrijk direct aan de bak in de kwalificatie
18:43
627+
“Als hij morgen voor AZ, Feyenoord of Twente tekent…”
18:36
9060+
‘Tom Egbers-verhaal krijgt nieuwe wending’
17:53
0+
‘Mogelijk einde seizoen voor Noppert’
17:30
118+
Depay mist De Jong bij Nederlands elftal
17:17
49+
Dallinga droomt hardop over Nederlands elftal
16:46
332+
‘Opstellingsadvies voor Ronald Koeman’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie