UEFA last Nations League-duel af: reglementaire 3-0 overwinning

Foto: UEFA last Nations League-duel af: reglementaire 3-0 overwinning

Het was eigenlijk de bedoeling dat het nationale team van Noorwegen vandaag uit zou komen tegen Roemenië in de Nations League, maar dat duel gaat niet door. Omar Elabdellaoui heeft namelijk positief getest op het coronavirus en Erling Haaland en co móéten in quarantaine.

De Telegraaf schrijft op zondagochtend: “De wedstrijd in de Nations League tussen Roemenië en Noorwegen gaat zondag niet door. De Noorse overheid verbiedt de voetballers om naar Boekarest te vliegen. De selectie van bondscoach Lars Lagerbäck moet van het ministerie van Volksgezondheid in quarantaine blijven na een positieve coronatest van international Omar Elabdellaoui.”

De UEFA is vermoedelijk niet coulant: “De Noren zouden zaterdag naar Roemenië reizen, maar de overheid gaf geen toestemming. De voetballers waren op de luchthaven van Oslo al klaar voor vertrek toen die mededeling binnen kwam. Ook een oproep van de spelers aan de regering om alsnog groen licht te geven, haalde niets uit. De UEFA heeft de wedstrijd in Boekarest nu afgelast. Vermoedelijk wordt het duel omgezet in een reglementaire 3-0-nederlaag voor de Noren, die volop in de race zijn voor promotie naar de A-divisie van de Nations League.”

Aankomende woensdag hebben de Noren hun laatste Nations League-wedstrijd gepland staan, uit in Wenen tegen Oostenrijk. Het is niet duidelijk of dat duel wél doorgang kan vinden.

Terecht dat Roemenië nu wint?

  • Ja
  • Nee
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie