‘Haaland-nachtmerrie bij Manchester City’

Foto: ‘Haaland-nachtmerrie bij Manchester City’

Erling Haaland maakt bepaald niet zijn beste periode door bij Manchester City en op dit moment speelt de Noor niet eens mee bij The Citizens tegen Chelsea in de halve finale van de FA Cup (volgens trainer Josep Guardiola is hij ‘geblesseerd’. Wat is er toch met hem aan de hand? Wim Kieft heeft wel een idee…

‘Erling Haaland wordt ‘vermoord’ door Josep Guardiola’

De oud-voetballer vindt de kritiek die de goalgetter krijgt ‘flauwekul’ en stelt dat het allemaal aan Guardiola ligt: “Je moet het zoeken in de speelwijze die Pep Guardiola opdraagt bij City en waar de kwaliteiten van Haaland niet optimaal tot wasdom komen. Had Haaland tegen City in de spits bij Real Madrid gezet en de Noor zou de avond van zijn leven hebben gehad.”

Kieft doet vervolgens een boekje open: “Haaland is iemand die ruimte moet hebben om te lopen, te sleuren en te trekken en dan voor het vijandelijke doel op te duiken. Dan is hij dodelijk met zijn linkerbeen en zijn hoofd. Echter, bij City wil Guardiola dat hij statisch in de punt van de aanval blijft staan, zich niet bemoeit met het gebrei om hem heen en alleen in actie komt als de bal in de spits komt. Aangezien bijna alle teams inzakken en de ruimtes zo klein mogelijk maken, is er voor Haaland geen plaats om zijn eigen spel te spelen. In die kleine ruimte voelt hij zich niet thuis als aanspeelpunt. Als je het moet doen met tien balcontacten per wedstrijd en zonder ritme direct moet toeslaan, wordt het heel moeilijk. Voor iedere spits.”

Volgens de voormalige international van het Nederlands elftal zit Haaland ‘opgesloten’: “Bij FC Barcelona liep Zlatan Ibrahimovic in het tijdperk Guardiola-Messi tegen hetzelfde probleem aan terwijl je toch niet kan zeggen dat Zlatan een slechte spits is. Wat het voor Haaland extra moeilijk maakt, is als de buitenspelers hun man niet voorbij komen, waardoor de tegenstander rustig kan terugvallen op de verdedigende organisatie. Zo’n Jack Grealish kan zijn tegenstanders alleen breed of naar achteren passeren, maar daar schiet Haaland niets mee op.”

Transfer incoming?

De international van Noorwegen zou de benenwagen kunnen kiezen en kunnen vertrekken uit het Etihad Stadium. Het gerucht gaat namelijk dat hij een afkoopclausule in zijn contract heeft staan ter waarde van 175 miljoen euro, die in 2025 in werking treedt.

Moet hij vertrekken?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1704+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie