‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’

Foto: ‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’

Momenteel staat Erling Haaland natuurlijk onder contract bij Manchester City, maar het lijkt er sterk op dat The Citizens niet zijn eindstation zijn. Sterker nog: er gaan geluiden dat de Noorse goalgetter in de zomer van 2025 al wil verkassen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Erling Haaland in 2025 weg bij Manchester City’

Volgens het dagblad MARCA is Haaland de droomaanwinst van Joan Laporta, de voorzitter van FC Barcelona. De krant meldt dat de spits in de zomer van 2025 wegens een clausule op te pikken is voor een vast bedrag van honderd miljoen euro, maar volgens een ander medium, El Mundo Deportivo, klopt die geldsom niet.

De Catalanen melden namelijk op hun beurt dat Haaland 175 miljoen euro kost. En daarmee is hij voorlopig onhaalbaar voor Barça, dat al een tijdje op financieel gebied in de penarie zit. Elk jaar weer zit de werkgever van onder meer Frenkie de Jong met de handen in het haar als het salarisbudget overlegd moet worden met LaLiga en een uitgave van 175 miljoen past natuurlijk totáál niet in dit plaatje. Of de huidige nummer twee van de Spaanse competitie moet ergens een pot met goud vinden.

Haaland heeft bij City in het Etihad Stadium nog een contract tot medio 2027, maar het is dus best waarschijnlijk dat hij twee jaar vóór het verstrijken van zijn verbintenis al de benenwagen neemt naar een andere grootmacht. De marktwaarde van de 23-jarige centrumaanvaller wordt immers geschat op 180 miljoen euro, dus wat dat betreft is het bedrag in zijn clausule een ‘koopje’.

League Two

De international van Noorwegen krijgt de laatste tijd behoorlijk veel kritiek. Na afloop van de Champions League-heenwedstrijd tussen City en Real Madrid (3-3) zei Rafael van der Vaart bijvoorbeeld over hem: “Als Haaland niet scoort, dan heb je ook niet heel veel aan hem. Hij is snel en hij werkt hard, maar ik vind hem aan de bal heel matig.” Roy Keane vergeleek de spits zelfs met een ‘League Two-striker’. Ook in het terugduel in het Etihad Stadium kon de nummer 9 geen potten breken, al kopte hij wel op de lat.

Is hij zoveel waard?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
12926+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie