Twee Ajacieden in Eredivisie Elftal v/d Maand, PSV’er de állerbeste

Foto: Twee Ajacieden in Eredivisie Elftal v/d Maand, PSV’er de állerbeste

De Eredivisie CV heeft zojuist het Elftal van de maand maart bekendgemaakt. Op basis van de statistieken van Opta werd Eran Zahavi bekroond tot de allerbeste van de afgelopen weken.

Over Zahavi schrijft de competitiebond: “De Israëlische international wist in al zijn drie wedstrijden in maart te scoren en was in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard goed voor één assist. Zahavi schoot in maart dertien keer, waarvan zeven keer op doel. Daarnaast noteerde hij 27 balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied, creëerde hij zeven kansen en werd hij twee keer uitgeroepen tot KPN Man of the Match.”

“De spits van PSV is de laatste weken in vorm en laat zijn aanvallende kwaliteiten meermaals zien. Zo scoorde hij zeven keer in zijn laatste zes wedstrijden (alle competities), één keer vaker dan in zijn dertig voorgaande duels voor PSV. Daarnaast schoot Zahavi in de eerste seizoenshelft (twaalf wedstrijden) veertien keer op doel in de Eredivisie. In 2022 schoot de aanvaller al twaalf keer op doel (in zeven wedstrijden). Ook noteerde hij dit kalenderjaar al evenveel balcontacten in het vijandelijke zestienmetergebied in vergelijking tot de eerste seizoenshelft (beiden 43).”

FC Twente ijzersterk

Verder domineert FC Twente het Elftal van de Maand. “In maart won de Twentse club van SC Cambuur (1-0), AZ (0-1) en PEC Zwolle (1-0), waarbij de defensie geen enkel tegendoelpunt te verwerken kreeg. Om die reden maken drie verdedigers (Julio Pleguezuelo, Robin Pröpper en Joshua Brenet) van FC Twente hun entree in het Elftal van de Maand. Na FC Twente volgen Ajax (Haller en Gravenberch) en PSV (Zahavi en Max) beiden met twee spelers. Spelers van AZ, FC Groningen, Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam maken het elftal compleet. Bijzonder is dat Sparta Rotterdam-keeper Maduka Okoye in twee wedstrijden én de niet-uitgespeelde wedstrijd tegen Vitesse zijn doel schoon wist te houden. En dat terwijl de club momenteel nog op de zeventiende plaats in de Eredivisie staat.” Ryan Grabenberch is verkozen tot het Talent van de Maand.

Op legale wijze een gokje wagen? Dat kan bij bet365!

Volledige elftal:

Eens met dit elftal?

  • Ja, grotendeels wel
  • Nee, grotendeels niet..
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie