TRANSFERUURTJE: Antony-droom, Frenkie ‘briljante deal’

Foto: TRANSFERUURTJE: Antony-droom, Frenkie ‘briljante deal’

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het lijkt een utopie dat Antony volgend seizoen óók nog in de Johan Cruijff ArenA bij Ajax speelt. De Braziliaanse vleugelspits heeft ongelooflijk veel vrijers op de transfermarkt, waaronder bijvoorbeeld het Duitse Bayern München… De website Diario Gol speculeert vandaag over een transfer van Leeds United-sterspeler Raphinha naar de Allianz Arena, maar stelt meteen dat de belangstelling van Der Rekordmeister in een samenwerking met de genoemde Ajacied eveneens concreet is. De Duitsers zouden bereid zijn om vijftig miljoen euro af te tikken voor hun doelwit. Een tijdje geleden konden we lezen dat Antony Ajax misschien wel honderd miljoen euro op zou kunnen leveren. Journalist Valentijn Driessen van De Telegraaf maakte meteen gehakt van dat gerucht: “Gepraat over een transfersom voor Antony is allemaal luchtfietserij. Je moet kijken waar in de markt geld is. In Italië en Spanje is er geen geld, maar in Engeland en Duitsland wel. In Engeland zou het kunnen, met die Saoedische eigenaren (van Newcastle United, red.)”, vervolgde hij. “Daar hangt gewoon zijn transfersom van af. Uiteindelijk gaat het erom dat hij in de Europese top komt en in feite doet hij dat nu al wel een beetje met Ajax. Maar zoals hij zich nu manifesteert, gaat hij dadelijk een toptransfer maken.”

Noussair Mazraoui lijkt niet happig op een langer verblijf bij Ajax en kiest in de zomer van 2022 vermoedelijk voor een transfervrij vertrek uit de Johan Cruijff ArenA. Volgens El Mundo Deportivo is er een behoorlijk grote kans dat zijn toekomst in Catalonië ligt. Er wordt al een paar dagen gespeculeerd over een transfer van de Marokkaanse rechtsback naar FC Barcelona en het bovengenoemde dagblad meldt op Eerste Kerstdag dat dit één van de schakeltjes is in een masterplan van president Joan Laporta. De voorzitter van Barça zou er alles aan doen om zaakwaarnemer Mino Raiola te pleasen. Mazraoui is een cliënt van de roemruchte spelersmakelaar, maar de voormalige Golden Boy Erling Haaland is dat natuurlijk óók. Naar verluidt is het uiteindelijke doel van Laporta een stunt waarbij ook de Noorse goalgetter van Borussia Dortmund de oversteek maakt naar het Camp Nou-stadion.

Buitenland:

Het begint er meer en meer op te lijken dat FC Barcelona wel openstaat voor een verkoop van Frenkie de Jong, zodat de (lege) clubkas gespekt wordt. Misschien ligt de toekomst van de international van het Nederlands elftal wel op Old Trafford bij Manchester United… John Barnes, in het verleden in de Premier League actief voor onder andere Liverpool en Newcastle United, zou dit een ‘briljante transfer’ vinden. Hij wordt geciteerd door Voetbal International: “Het lijkt erop dat Paul Pogba vertrekt, dus het is belangrijk om een vervanger te halen, zeker wanneer die speler een jonge en talentvolle voetballer is die hier een van de sleutelspelers kan worden. De Jong heeft alles qua passing en intensiteit en heeft een geweldige instelling”, aldus de oud-voetballer. “Dat is precies wat Manchester United nodig heeft op het middenveld.” Gaat de spelmaker daadwerkelijk op Old Trafford voetballen, dan wordt hij herenigd met zijn ‘Ajax-maatje’ Donny van de Beek. Die komt echter amper aan spelen toe bij The Red Devils… “Van de Beek wordt afgeremd door andere spelers op zijn positie die beter spelen dan hij. Maar het zou voor zowel de speler als voor de club goed zijn om De Jong te halen en hem meteen op te stellen en het vertrouwen te geven.”

De verwachting is toch wel dat Newcastle United helemaal losgaat op de winterse transfermarkt. The Magpies willen zich links en rechts versterken en beginnen hier misschien wel mee door een megabedrag af te tikken voor een Nederlander… De goed ingevoerde journalist Fabrizio Romano maakte gisteren bekend dat er iets speelt tussen de nummer negentien van de Premier League en Sven Botman. The Magpies zouden al contact opgenomen hebben met Lille OSC, de werkgever van de oud-Ajacied, om een transfer bespreekbaar te maken. Naar verluidt moet Newcastle liefst vijftig miljoen euro betalen voor zijn doelwit, maar omdat het geld tegen de plinten klotst op St. James’ Park hoeft dat natuurlijk geen onoverkomelijk probleem te zijn. Newcastle United werd een tijdje voor 350 miljoen euro ingelijfd door een investeringsfonds uit Saoedi-Arabië, dat op zijn beurt een waarde van 367 (!) miljard euro vertegenwoordigt. De Saoedi’s kwamen meteen met een statement: “Dit is een langetermijninvestering. Onze ambitie is in lijn met die van de fans: om een structureel succesvol team te creëren dat meedoet om de grote prijzen.” Men droomt zelfs van Champions League-winst, maar dan moet er natuurlijk nog wel héél wat gebeuren op St. James’ Park. 

De komst van Botman zou een eerste stap kunnen zijn, maar op dit moment wordt Jan en alleman in verband gebracht met The Magpies. Onlangs konden we bijvoorbeeld nog lezen dat de Premier League-laagvlieger honderd miljoen euro over zou hebben voor Fiorentina-spits Dusan Vlahovic

Verdien 4.20 keer je inleg als Newcastle United donderdag van Everton wint!

Frenkie naar Manchester?

  • Moet-ie doen
  • Moet-ie niet doen
282+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie