Thaise clubeigenaar komt met bizar idee: ‘Alle fans maken honderd pond over’

Foto: Thaise clubeigenaar komt met bizar idee: ‘Alle fans maken honderd pond over’

De eigenaar van Sheffield Wednesday, Dejphon Chansiri, rekent op de fans van zijn club om hem uit de financiële problemen te helpen. De club heeft een schuld van twee miljoen pond. Als die niet snel betaald wordt, riskeert de club een transferban.

‘Vanaf nu zal ik geen cent meer in deze club stoppen’

Het is absoluut geen rozengeur en maneschijn bij The Owls uit Sheffield. De club kreeg afgelopen vrijdag een sanctie opgelegd door The English Football League vanwege financieel wanbeleid. Door de straf mag de hekkensluiter in de Championship geen nieuwe spelers registreren. Ook loopt de club risico op een nog zwaardere straf, aangezien de club twee miljoen pond tekortkwam voor zaken zoals salarissen. Bij een volgende financiële overtreding zou een sanctie van drie transferperiodes zonder inkomende transfers worden opgelegd.

De deadline voor het betalen van die twee miljoen pond? Die nadert al snel. De EFL wil de centen voor 10 november op de rekening hebben. Om de flinke som geld op tijd binnen te halen, doet Chansiri een beroep op de fans van Sheffield Wednesday. “Als twintigduizend mensen allemaal 100 pond geven, dan hebben we twee miljoen pond. Dan is het geregeld”, zei de clubeigenaar brutaal.

Eerder deze maand barstte de Thaise eigenaar nog uit tegenover de fans van zijn club. Hij vond dat enkele fans hem onheus bejegenden en daardoor voelde hij zich beledigd. “Sommige fans moeten eens wat meer respect hebben”, zei hij in een reactie op de fans. “Vanaf nu zal ik geen cent meer in deze club stoppen.”

Zou jij betalen als fan?

  • Ja, alles voor m'n cluppie
  • Nee, hij heeft geld zat. Hij doet het zelf maar!
420+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie