‘Supporters maken burgemeesters huiverig’

Foto: ‘Supporters maken burgemeesters huiverig’

De voetbalstadions zijn in Nederland behoorlijk gevuld na coronatijd, maar er is ook een duidelijke keerzijde. Steeds vaker zijn er incidenten waarneembaar op de tribunes of buiten de stadions.

Marco Bogers erkent namens VVV-Venlo dat supportersgeweld de aandacht heeft. “Het is een uitdaging geworden”, vertelt hij aan L1. “Na corona kregen we te maken met bepaalde mensen in de stadions die je voorheen niet had. Zij willen de club steunen, maar niet op de meest sympathieke manier. Daarnaast zie je ook bij politiekorpsen allerlei uitdagingen en ook de burgemeesters worden huiverig wat er rondom de stadions speelt.”

Roda JC-directeur Jordens Peters stelt dat er maatregelen zijn genomen tegen raddraaiers. “Wij willen als club samen met de politie en de gemeente maar één ding: een evenement veilig organiseren. Elke club in Nederland heeft een paar raddraaiers. Wij hebben niet zoveel problemen in het stadion, maar we zitten ook met een Roda-boulevard waar mensen naar toe kunnen komen, dus ook mensen met stadionverboden of mensen die niks met voetbal hebben.”

MVV Maastricht claimt ‘per thuiswedstrijd’ tot achtduizend euro aan kosten te maken, waar dat bij uitwedstrijden de helft is. Een hels karwei. “We moeten stewards overal vandaan halen, laatst zelfs bij Sparta in Rotterdam”, zo laat algemeen directeur Erik Noor optekenen. Fortuna Sittard zegt het daarentegen behoorlijk onder controle te hebben.

Vrees je harde maatregelen?

  • Ja
  • Nee
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie