Struijk hakt interlandknoop door na Oranje-oproep

Foto: Struijk hakt interlandknoop door na Oranje-oproep

Pascal Struijk is door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorselectie richting het WK. De mandekker van Leeds United kon echter ook nog kiezen voor een interlandcarrière namens België. Maar dat gaat hij níét doen: zijn keuze is op Oranje gevallen. Dat vertelt Struijk vandaag op ViaPlay.

“Ik denk dat ik mijn keuze heb gemaakt, namelijk dat ik voor Oranje wil voetballen”, begint Struijk. “Het zou niet eerlijk zijn naar beide coaches en de fans als ik zeg dat ik voor Oranje ga voetballen en ik daarna voor België kies, of andersom. Ik wil graag voor Oranje voetballen. Mocht het zo zijn, dan zal het uiteindelijk komen.”

“Ik zou superblij en trots zijn als ik erbij zou kiezen, maar de enige manier waarop ik iemands keuze kan beïnvloeden, is door mijn manier van spelen. Ik probeer zo goed mogelijk te spelen en dat op het hoogste niveau, zodat ik het maximale kan geven. Dan blijkt zijn keuze wel. Voor de rest kan ik niets anders doen. Ik moet supergoed voetballen en me honderd procent inzetten. Als ik er niet bijzit, dan niet. Mocht ik erbij zitten, dan is het super.”

Nieuwe positie

Bij Leeds stond Struijk, Ajax-jeugdexponent, al tien keer in de basis. Maar wel op een nieuwe positie: “Ik speel nu op linksback, wat nieuw is voor mij. Ik ben me aan het ontwikkelen op die positie en kan mijn spelerspakket zo vergroten. Hoe meer wedstrijden ik speel en hoe meer ervaring ik opdoe, hoe beter.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie