Pascal Struijk

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Pascal Struijk

Pascal Struijk is een Nederlandse centrale verdediger, die ook de Belgische nationaliteit bezit. Sinds januari 2018 komt hij uit voor het Engelse Leeds United.

  • Struik speelt momenteel voor Leeds United
  • In Engeland debuteerde hij als profvoetballer
  • De verdediger speelde in de jeugdopleiding van ADO Den Haag en Ajax
  • Struijk verkoos Oranje boven België, maar speelde nog geen A-interland

Clubcarrière

Struijk werd op 11 augustus 1999 geboren in het Belgische Deurne. Hij is een zoon van een Nederlandse vader en een Indonesische moeder. Op driejarige leeftijd verhuisde het gezin naar Nederland. In hun nieuwe woonplaats Leidschendam trapte Struijk zijn voetbalcarrière af bij amateurclub SEV, dat hij in 2006 inruilde voor de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Ajax

Struijk speelde tien jaar in de opleiding van ADO, maar maakte het traject niet af. In 2016 maakte de verdediger de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Struijk speelde in Amsterdamse dienst evenmin een wedstrijd in het betaald voetbal. Bij Jong Ajax zat hij welgeteld één keer op de reservebank tijdens een Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd (7-0 zege op FC Oss).

Leeds United

In januari 2018 koos Struijk voor de overstap naar Leeds United, waar hij een meerjarig contract ondertekende. In het shirt van de Engelse club maakte de verdediger in december 2019 zijn officiële debuut als prof: in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Hull City. Struijk mocht dat seizoen in totaal vijf keer opdraven voor Leeds United, dat na een lange periode in het Championship eindelijk terugkeerde naar de Premier League. In de succesvolle play-offs kwam hij overigens niet in actie.

(Pro Shots)

Struijk mocht in de eerste Premier League-wedstrijd na de promotie meteen in de basis starten. Leeds United bood Liverpool serieuze tegenstand, maar verloor uiteindelijk met 4-3 op Anfield. De Nederlandse verdediger raakte daarna tot eind december 2020 op een zijspoor alvorens hij zich in het basisteam wist te knokken met uiteindelijk 29 officiële wedstrijden als resultaat. In de seizoenen 2021-2022 en 2022-2023 scherpte Struijk dat aantal iets aan: 31 officiële optredens.


Interlandcarrière

Struijk werd als speler van Leeds United ontdekt door de Belgische bondscoach Roberto Martínez. De verdediger besloot in 2021 de aanvraag voor een Belgisch paspoort op te starten, maar liet in de periode daarna wel weten dat zijn voorkeur bij Nederland lag. In 2022 werd Struijk door bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorlopige WK-selectie van Oranje, maar hij viel af voor de definitieve selectie.

Laatste update: 3 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie