Van der Gijp schrikt van beelden in VI: “Dit is echt schandelijk”

Foto: Van der Gijp schrikt van beelden in VI: “Dit is echt schandelijk”

René van der Gijp heeft met open mond zitten te kijken naar beelden van Leeds United-spelers die met capuchon en koptelefoon op langs een jonge fan lopen, zonder ook maar op te kijken. Onder meer Nederlanders Pascal Struijk en Crysensio Summerville schenken de supporter geen enkele aandacht.

Van der Gijp vindt beelden Leeds United-spelers ‘echt schandelijk’

In Engeland wordt, onder meer door journalist Piers Morgan, schande gesproken van de beelden. “Dat je daar als trainer ook niks van zegt..”, zucht Van der Gijp in Vandaag Inside. “Spelers hebben enorme koptelefoons op hun hoofd, zitten alleen maar op hun telefoon. Dan staat er zo’n klein ventje dat vraagt om een handtekening. Dit is echt schandelijk, dit is echt schandelijk. Dit is het nieuwe normaal. Het zijn totale idioten die langslopen.”

“De heren denken allemaal dat ze filmsterren zijn”, vult Johan Derksen aan. “Ze communiceren niet met hun publiek en geven vervolgens op het veld ook het slechte voorbeeld. Ze lopen allemaal met van die ‘oorwarmers’ op. Ze moeten nooit meer kritiek hebben op de supporters.”

Reacties Leeds United en vader jonge fan

Leeds, ooit een traditionele volksclub, reageerde via de clubwebsite al op het filmpje: “Er zijn geen woorden voor de manier waarop een jonge fan met een Leeds-shirt niet meer liefde krijgt van de selectie. Er is geen excuus voor het negeren van fans. We zouden het op prijs stellen als de ouders van de jongen op de video zich bij ons zouden melden.”

De vader van de jonge fan, John Wale, meldde zich. Alsook bij de Yorkshire Post. Hij vindt de ophef overdreven. “Mijn zoon Dylan heeft een geweldige dag gehad. Luke Ayling gaf hem een boks, Javi Gracia had aandacht voor hem en van Brenden Aaronson kreeg hij een handtekening. De beelden laten alleen spelers zien die Dylan negeren. We vinden het niet fijn dat hier nu ophef over is ontstaan. Waarom moeten ze sorry zeggen? Ze zijn gefocust op de wedstrijd en er wordt altijd maar verwacht dat je je beste beentje voor zet. Iedereen maakt fouten.”

Leeds zou hiervoor boetes uit moeten delen

  • Eens
  • Oneens
2278+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie