‘Steven Bergwijn hoopt op Ajax-verandering’

Foto: ‘Steven Bergwijn hoopt op Ajax-verandering’

Steven Bergwijn wilde zijn vormdip niet ophangen aan de invulling van de spitspositie, maar Mike Verweij heeft wel degelijk het gevoel dat dit een rol speelt. Volgens de Ajax-watcher heeft de recordaankoop baat bij Brian Brobbey.

In de voetbalpodcast van De Telegraaf stelt Verweij: “Brian Brobbey heeft negentien goals en zes assists in 1500 minuten voor Ajax. Dat betekent dat Brobbey elke 79 minuten scoort en elke 60 minuten bij een doelpunt is betrokken. Ik denk dat Brobbey veel meer dan Kudus de kapstok is waar Ajax behoefte aan heeft. Vanaf het moment dat Kudus ging spelen, ging Bergwijn minder voetballen.”

Valentijn Driessen brengt enige nuance aan: “Niet alle statistieken zijn feiten voor mij. Op het moment dat Kudus of Brobbey scoort, mag je daar ook de tegenstander bij betrekken. Zoals gisteren twee goals tegen Excelsior, waarvan Brobbey zelf al zei dat het niet goed was omdat het er vijf moesten zijn. Aan de andere kant had hij, bijvoorbeeld tegen Rangers, een kans moeten krijgen, want op dat moment deed hij het gewoon goed.”

Driessen is zelfs kritisch op Brobbey. “Je moet ernaar leven en naar werken. Dat hebben alle spitsen gedaan en daarop is Brobbey geen uitzondering. Hij is nu voor heel veel geld teruggehaald en dan mag het niet zo zijn dat je zegt: ik ben er. Hij is er helemaal niet. Hij staat pas aan het begin van zijn carrière.”

TIP: Eindigt RKC-Ajax in 0-3? Win negen keer je inleg via Unibet!

Is dat het beste voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
445+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie