Sparta en RKC sluiten Eredivisie-jaar af met remise

De Eredivisie-bal is voor 2021 uitgerold. Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk hebben de eerste seizoenshelft afgesloten met een 1-1 gelijkspel in een zeer belangrijk onderonsje.

Vooraf stond er veel druk op dit affiche. Sparta begon de avond als nummer zeventien van de Eredivisie, een directe degradatieplaats. RKC stond daarentegen op een ‘veilige’ vijftiende positie, maar met slechts drie punten voorsprong op de concurrent. Beide teams hadden deze wedstrijd dan ook met rood omcirkeld, zeker zo vlak voor de winterstop.

De degradatiestress had duidelijk impact. Sparta en RKC maakten een gespannen indruk, waardoor er van een goede wedstrijd totaal geen sprake was. De manier waarop de Waalwijkers op voorsprong kwamen was misschien wel exemplarisch. Tom Beugelsdijk leek de bal probleemloos terug te kunnen spelen op doelman Maduka Okoye, maar deed dat dusdanig zwak dat Jens Odgaard een één-tegen-één-situatie in de schoot geworpen kreeg: 0-1.

Gelijkmaker

Halverwege stond het alweer gelijk op Het Kasteel. Vijf minuten voor rust viel een hoekschop uiteindelijk goed voor de Rotterdammers. Adil Auassar wist de bal terug te leggen en daardoor kon Vito van Crooij van korte afstand de 1-1 tegen de touwen werken.

In de tweede helft werd het spelpeil niet veel beter. Sparta en RKC noteerden hier en daar wel een mogelijkheid, maar doelmannen Okoye en Etiënne Vaessen hielden hun doel na afloop schoon. De Brabanders behouden daarmee een voorsprong van drie punten op Sparta, dat op basis van doelsaldo wel naar plek zestien springt. Fortuna Sittard en PEC Zwolle staan nu op een directe degradatieplek.

Scoreverloop: 0-1 (27′) Jens Odgaard, 1-1 (39′) Vito van Crooij

Wedden op Eredivisie-duels? Maak je account aan bij bet365 en win!