Spakenburg zorgt voor megastunt in Utrecht

SV Spakenburg heeft donderdagavond voor een grote stunt gezorgd in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De amateurclub boekte een sensationele 1-4 overwinning op het veld van FC Utrecht.

Spakenburg zorgde eerder dit seizoen al voor een grote stunt door FC Groningen in de Euroborg te verslaan (2-3). FC Utrecht was dus gewaarschuwd, maar de formatie van de zieke Michael Silberbauer begon niet scherp aan deze bekeravond. De amateurs maakten een frisse indruk in de openingsfase en dat resulteerde na twaalf minuten in de openingstreffer van Wimilio Vink, die fraai raak schoot.

FC Utrecht kreeg het niet voor elkaar om zich lekker in de wedstrijd te knokken. In de 59ste minuut werd het zelfs 0-2 voor Spakenburg. Luuk Admiraal had vroeg in de tweede helft nog een enorme kans onbenut gelaten, maar zijn tweede één-op-één-situatie met doelman Vasilios Barkas leverde wel een sensationele tweede treffer op in Stadion Galgenwaard.

Geen paniek na aansluitingstreffer

In de 64ste minuut maakte Utrecht-topschutter Anastasios Douvikas de aansluitingstreffer, nadat diens gelijkmaker eerder nog werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het geloof bij de thuisclub nam zodoende toe, maar kort daarna stond het alweer 1-3. Masies Artien kopte een hoekschop overtuigend tegen de touwen.

Ook na de derde tegentreffer lukte er bar weinig aan Utrecht-zijde. Sterker nog: acht minuten later kopte Floris van der Linden zelfs de 1-4 achter Barkas, waardoor Spakenburg bijzonder verrassend doorgaat naar de laatste vier in de TOTO KNVB Beker.

Scoreverloop: 0-1 (12′) W. Vink, 0-2 (59′) L. Admiraal, 1-2 (64′) A. Douvikas, 1-3 (66′) M. Artien, 1-4 (74′) F. Van der Linden