‘Southgate moet vrezen voor absentie Kane’

Foto: ‘Southgate moet vrezen voor absentie Kane’

Engeland maakte een goede indruk in de eerste groepswedstrijd tegen Iran. De Engelsen oogden fris en maakten gehakt van Iran, dat met 6-2 werd verslagen. Ondanks de goede start heeft bondscoach Gareth Southgate de nodige kopzorgen richting het duel met de Verenigde Staten.

Engeland heeft volgens De Telegraaf een aantal personele problemen. Zo viel Harry Maguire ziekjes uit in het duel met Iran en kwam ook spits en aanvoerder Harry Kane niet ongeschonden uit de strijd. De aanvaller heeft last van zijn rechterenkel en moet woensdag een scan laten maken.

Ontstemde Southgate

Daarnaast was Southgate ook ontstemd over een penaltymoment in de wedstrijd. Tot zijn verbazing kreeg Maguire geen strafschop in het begin van de wedstrijd nadat hij opzichtig werd neergetrokken in het strafschopgebied. Iran kreeg later in de wedstrijd wel een strafschop voor hetzelfde vergrijp, terwijl ook Argentinië een dag later een penalty kreeg voor eenzelfde soort situatie.

Southgate is bang dat zijn ploeg benadeeld wordt, omdat zijn elftal als voorbeeld is genomen bij een instructievideo voor de scheidsrechters voorafgaand in het toernooi. Daarbij werd een situatie uitgelicht van een vrije trap van Engeland waaruit gescoord werd, maar eigenlijk vanwege een onrechtmatig blok had moeten worden afgekeurd. “Het baart me zorgen”, stelde Southgate tegenover de media. “Natuurlijk houden we zelf het shirt van die Iraniër vast, maar het is zorgelijk dat we als voorbeeld worden gebruikt en de beslissingen tot dusver zijn zoals ze zijn. Ik hoop dat de FIFA ons daar duidelijkheid in kan geven.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 25 november 2022 19:55.

Denk jij dat Engeland het WK kan winnen?

  • Ja, ze maken een goede indruk
  • Nee, daar komen ze kwaliteit tekort voor
34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie