Slot ziet nieuwe ‘cashcow’ bij Feyenoord

Foto: Slot ziet nieuwe ‘cashcow’ bij Feyenoord

Feyenoord verkocht afgelopen zomer Luis Sinisterra voor zo’n dertig miljoen euro aan Leeds United. De Colombiaanse aanvaller heeft daarmee het clubrecord te pakken, maar is volgens Arne Slot niet de laatste speler die de penningmeester van de Rotterdammers een blij moment bezorgt.

De hoofdtrainer van Feyenoord laat in gesprek met Voetbal International zijn licht over de ontwikkeling van de belangrijkste Sinisterra-opvolger schijnen. De trainer is blij met de ontwikkeling van Igor Paixão, die met de nodige aanpassingsproblemen kampte sinds zijn aankomst in Rotterdam-Zuid.

De Braziliaanse buitenspeler, die voor vijf miljoen euro overkwam van Coritiba, had onder andere een taalbarrière om te overwinnen. Ondanks dat Paixão geen Engels spreekt, pikt hij wel dingen op.

Arne Slot over Paixão

“Als je geen Engels spreekt, is het lastig”, begint Slot. “Maar wat me dan opviel bij Igor, was dat hij door te kijken naar – bijvoorbeeld – de beelden op het bord, hij weet uit te vogelen wat we bedoelen. Dat duidt op intelligentie.”

De trainer is desalniettemin voorzichtig met de miljoenenaanwinst. Tegen NEC Nijmegen speelde de Braziliaan een helft mee. “Ik vond dat hij vermoeid oogde en had niet het goede gevoel bij de eerste 35 minuten van die wedstrijd. Maar dat kan een keer. Igor brengt met zijn snelheid iets extra’s en hij moet daarmee het verschil gaan maken.”

Met Paixão hoopt Feyenoord niet alleen op sportief gebied een nieuwe Luis Sinisterra gevonden te hebben. Ook op financieel gebied moet de flankenflitser voor een klapper zorgen: “Hij is zo’n speler van wie ik hoop dat-ie over een paar jaar onze penningmeester heel blij maakt met een mooie transfer”, zei Slot daar nog over.

AZ Alkmaar
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 maart 2023 13:29.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie