Slot onder de indruk van Roma: ‘Zo veel geweldige spelers’

Foto: Slot onder de indruk van Roma: ‘Zo veel geweldige spelers’

Arne Slot is na zijn analyse van AS Roma onder de indruk geraakt van de ploeg van trainer José Mourinho. De Feyenoord-coach loofde Roma en Mourinho dan ook in de persconferentie voor de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Europa League. “Ze hebben zo veel geweldige spelers. Natuurlijk heb je Paolo Dybala, maar hij is niet het grootste gevaar.”

Feyenoord-trainer Slot looft AS Roma en Mourinho

Waar Slot na de verloren Conference League-finale tegen hetzelfde AS Roma een heel nieuw team moest samenstellen, daar kon José Mourinho op dezelfde voet verder. “Roma heeft iedereen bij elkaar gehouden en er nog wat spelers bij gekregen. Dat geeft hen nóg meer individuele kwaliteiten.”

Slot vindt dat Dybala (vorige zomer overgekomen van Juventus) het meest tot de verbeelding spreekt. “Dat komt ook door de wereldtitel met Argentinië. Maar Roma is meer. Als je het alleen over Dybala hebt dan doe je anderen tekort. Lorenzo Pellegrini is een geweldige speler, Tammy Abraham is een goede sterke spits en dan hebben ze ook nog even een international als Andrea Belotti erbij gehaald. Ze hebben gewoon heel veel goede spelers.”

Dan vergat Slot in eerste instantie nog Georginio Wijnaldum. De Oranje-international is eindelijk weer terug na een langdurige scheenbeenblessure. “Gini is nog meer een speler die in de zestien ook gevaarlijk kan worden, maar ook in de discipline kan spelen. Dat is ook een kwaliteit van Mourinho, dat hij spelers dat kan laten doen.”

Slot heeft liever Guardiola dan Mourinho

Over Mourinho gesproken, Slot steekt niet onder stoelen of banken dat hij geen fan is van de speelstijl van Mourinho. Toch heeft hij wel waardering voor The Special One. “Dat zeker. Dat ik het voetbal van Pep Guardiola heel mooi vind, betekent niet dat ik Mourinho niet kan waarderen. Zijn prijzenkast spreekt voor zich. Uiteindelijk gaat het in het voetbal om winnen en niet om kansen of balbezit. Zeker in een finale. Als er één trainer daar goed in is, dan is dat wel Mourinho. Gelukkig spelen we nu over twee wedstrijden. Misschien scheelt dat.”

Is AS Roma een Europese topclub?

  • Ja
  • Nee
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie