Sibon had mentorrol voor Dost: “Verschrikkelijk om dit te zien”

Foto: Sibon had mentorrol voor Dost: “Verschrikkelijk om dit te zien”

Voor iedereen die de wedstrijd van NEC Nijmegen tegen AZ zat te kijken was het heftig om te zien hoe Bas Dost in elkaar zakte op het veld. Ook op Gerald Sibon, de oud-prof die bij SC Heerenveen een mentor was voor de spits van NEC, maakte het diepe indruk. “Bas is een superleuke jongen. Ik wens hem veel sterkte.”

Gerald Sibon over oud-ploeggenoot Bas Dost

Sibon deelde tijdens zijn laatste seizoen als voetballer de kleedkamer met Dost. Hij schrok toen hij zijn oud-ploeggenoot uit het niets op de grond zag liggen. “Ja, dat was heftig”, vertelt de Emmenaar in gesprek met SoccerNews-presentatrice Anouk Hoogendijk. “Spelers met wie je gespeeld hebt, blijf je intensiever volgen. Ik zag hoe blij hij was met zijn geweldige goal en hoe fanatiek hij met iedereen bezig was. Daarna lag hij ineens op de grond. Dat kwam wel even binnen. Gelukkig gaat het weer iets beter met hem.” Dost werd bij kennis naar het ziekenhuis afgevoerd en heeft laten weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.

De gedachten van Sibon gingen terug naar het seizoen 2011-2012, toen hij voor de tweede keer bij Heerenveen speelde. De oud-spits van onder meer Ajax en PSV hoopte dat jaar veel minuten te maken, maar moest zich schikken in een reserverol, achter Dost. “Ik was aan het afbouwen en kwam in een soort mentorrol. Bas had het lastig. Er was gedoe over een Ajax-pyjama. Ik kwam net terug uit Australië en wilde nog wel een jaartje spelen, maar ik zag al snel dat dat niet ging gebeuren. Bas had een superjaar. Hij scoorde 32 goals met de hulp van Luciano Narsingh en Oussama Assaidi. Ik mocht daar elke week naar kijken.”

Veel sterkte

Sibon genoot van de gesprekken en discussies met Dost, die hij ‘eigengereid’ noemt. “Bas is een superleuke jongen. Een beetje eigengereid, maar dat hoort bij een spits en een topsporter. Ik heb hem lang niet gesproken. Het is lastig om hem te bereiken. Ik heb een paar telefoonnummers van hem, maar ze doen het allemaal niet meer. Hopelijk gaat het goed met hem. Het was verschrikkelijk om te zien hoe hij op het veld neerviel. Ik wens hem veel sterkte en hoop hem binnenkort weer eens te zien.”

Gerald Sibon in de SN Weekly

Bekijk dinsdag in de SN Weekly het gehele interview met Gerald Sibon over Bas Dost, zijn oude clubs Ajax en PSV, het matige seizoen van SC Heerenveen én zijn nieuwe werk als golfleraar. Abonneer je op het Youtubekanaal van SoccerNews.nl om de show met Anouk Hoogendijk niet te missen.

Schrok jij van het moment?

  • Ja, dat was heftig.
  • Ik heb het niet gezien.
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:49
1273+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
13:35
7+
‘Verrassende linksbuiten dient zich richting EK aan bij Oranje’
13:20
0+
Serieuze zorgen om gezondheid Marc Overmars
13:04
31+
Zelfs Derksen overtuigd: ‘Je kunt niet meer om hem heen in Oranje’
12:47
41+
‘Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot kwam’
12:33
24+
Slot gewaarschuwd: “In Engeland tien keer meer”
12:18
226+
‘Bizar nieuw uitshirt PSV uitgelekt: vol neonkleuren’
12:00
97+
PSV: na de kater meteen weer dóórrr
11:40
80+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: ‘Bijlow blijft staan’
11:20
376+
‘Terugkeer voor Daley Blind’
11:10
46+
Vandaag Inside-tafel adviseert Koeman: “Kun je niet meer omheen”
10:50
182+
”Oersaaie’ Vandaag Inside-gast op non-actief’
10:33
65+
Rensch over Ajax-toekomst: “Enige waar ik op dit moment aan denk”
10:17
71+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Berghuis keert terug’
10:00
76+
Wie moet Slot opvolgen? | Vraag voor Aad #20
09:55
233+
Jonk over Ajax-malaise: “Simpele frames”
09:40
95+
Derksen op de bres voor Twente-icoon: “Zielig, echt een troostprijs”
09:30
225+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
09:24
54+
Buijs leeft mee met Fortuna-pechvogel: “Ziet er heel slecht uit”
09:09
12+
‘Horrorscenario voor Kaj Sierhuis’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie