Schreuder na Klassieker: ‘Misschien ben ik de enige die het ziet’

Foto: Schreuder na Klassieker: ‘Misschien ben ik de enige die het ziet’

Alfred Schreuder toonde zich na afloop van de met 1-1 gelijk gespeelde Klassieker in De Kuip een deels tevreden trainer. Met name na rust was Ajax prima.

“In de eerste helft waren er weinig kansen aan beide kanten, denk ik. We hadden moeite om de vrije man te vinden, maar ik had wel het gevoel dat het drukzetten goed ging”, opent Schreuder op ESPN. “Er waren veel duels op en neer. Optisch leek Feyenoord misschien wat agressiever. Naarmate de wedstrijd vorderde zag je dat onze opbouw veel beter werd. Taylor speelde daar in de tweede helft een goede rol in met Berghuis, ze gingen wat dichter bij elkaar spelen. Bergwijn viel ook goed in, denk ik.”

Schreuder grotendeels tevreden

Zorgt de puntendeling voor wat meer rust betreft het behouden van zijn job? “Wat ik volgens mij al zei op de persconferentie: je ziet gewoon dat het team groeiende is. Er zit een goede strijd in het team, anders kom je hier niet terug tegen Feyenoord. Over het algemeen geven zij wedstrijden niet weg na een voorsprong. Wij komen nog goed terug in de wedstrijd en kregen daarna ook mogelijkheden. Dat hebben we goed gedaan.”

Schreuder besluit met een sneertje: “We zijn groeiende, maar ik ben misschien de enige die het ziet. Ik hoor en lees natuurlijk ook veel. Natuurlijk was het vorige week niet goed, maar we zijn goed bezig. Ik zie gewoon dat er een elftal op het veld staat. Na de rode kaart tegen Twente en ook vandaag weer, hoe ze het oppakken. Ik vind dat we een goede teamprestatie neerzetten.”

Wint Ajax van Volendam woensdag?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Het spel van Ajax was prima

  • Eens
  • Oneens
352+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie