Schouten: “Om iemand dan zo te zien afglijden vond ik heel erg”

Foto: Schouten: “Om iemand dan zo te zien afglijden vond ik heel erg”

Jerdy Schouten speelde bij Bologna drie jaar lang onder Sinisa Mihajlovic, die vorig kalenderjaar op 53-jarige leeftijd aan leukemie overleed. Met de Servische oud-topvoetballer was de inmiddels naar PSV vertrokken middenvelder erg hecht.

PSV’er speelde drie jaar onder veel te vroeg overleden Mihajlovic

“Dat was verschrikkelijk, omdat ik drie jaar onder hem heb gevoetbald. Dan creëer je een band. Om iemand dan zo te zien afglijden, dat vond ik heel erg”, blikt Schouten terug met Voetbal International. “En hij was ook nog eens een echte machoman. Mihajlovic was heel breed. Altijd sterk. Dat zie je dan helemaal weggaan. Je weet ook gewoon dat hij het daar zelf heel moeilijk mee heeft. Want hij hield van uiterlijk vertoon.”

Uiteindelijk overleed Mihajlovic aan zijn ziekte. “Heel heftig natuurlijk. Toen was hij ook net een paar maanden ontslagen. Dat was pijnlijk, maar in de periode daarna zagen we hem niet meer. In principe heeft hij mijn carrière in Italië ook een beetje gemaakt. Hij heeft het gedurfd me op te stellen.”

Thiago Motta

“Door Mihajlovic ben ik ook harder in het veld geworden. Ik liet door hem veel meer van me horen en ook die echte winnaarsmentaliteit heb ik onder hem gekweekt. Bij Thiago Motta is dat alleen maar erger geworden. Motta is daar ook heel goed in, hij is sowieso een hele goede trainer.”

Schouten is een topper voor PSV

  • Eens
  • Dat is wat overdreven
314+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie