Rik Elfrink schat kans op PSV-terugkeer Malen in

Foto: Rik Elfrink schat kans op PSV-terugkeer Malen in

Clubwatcher Rik Elfrink sluit zeker niet uit dat Donyell Malen in januari terugkeert bij PSV, maar dan wel louter op huurbasis. Bovendien zijn er nog meer kandidaten voor de opvolging van Cody Gakpo.

“Vooral vanwege zijn rendement zou hij een aanwinst kunnen zijn”, zegt Elfrink over Malen in het Eindhovens Dagblad. In 2021 betaalde Borussia Dortmund nog dertig miljoen euro aan PSV voor de aanvaller, voor wie de Eindhovenaren zelf slechts 600.000 euro lapten in 2017 (Arsenal-jeugd).

Er zitten wel een hoop haken en ogen aan een eventuele hereniging. “Malen zou liever in de punt van de aanval spelen dan aan de zijkant.” Daar staat Luuk de Jong echter al. PSV wil vooral een linksbuiten, nu Gakpo weg is. “Malen heeft in het verleden bij PSV bewezen daar in de Eredivisie uit de voeten te kunnen. PSV zou met hem aan boord een speler hebben die twee posities kan invullen, want De Jong zal niet alle wedstrijd 90 minuten kunnen spelen.”

Koop uitgesloten

Tot slot plaatst Elfrink een kanttekening: “Een overgang zou deze winter, als alle partijen het al willen, alleen op huurbasis kunnen.” Dortmund zou namelijk twintig miljoen euro vragen, Malen ligt nog tot medio 2026 vast. Hoe dan ook bewaart PSV voorlopig de rust. “De club neemt vermoedelijk de tijd en laat zich niet per se leiden door de herstart van de Eredivisie komend weekend.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 14:29.

Moet PSV Malen huren?

  • Ja, doen
  • Nee, niet doen
468+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie