Richarlison wil straf voor pleger racisme-incident

Foto: Richarlison wil straf voor pleger racisme-incident

Tijdens de oefeninterland tussen Brazilië en Tunesië, die gehouden werd in Parijs, vond dinsdag een bizar incident plaats. De Braziliaanse voetballer Richarlison kreeg tijdens het duel een banaan naar zich toe geworpen. De aanvaller van Tottenham Hotspur wil dat de supporter geïdentificeerd en bestraft wordt.

De Braziliaan vertelde tegenover de media het voorval na tijd met ploeggenoot Robert Firminho te hebben besproken. “Ik zei tegen hem dat ik denk dat God ervoor heeft gezorgd dat ik het niet zag. Omdat ik niet weet wat ik dan zou hebben gedaan in het heetst van de strijd. De aanvaller hoopt dat er straffend wordt opgetreden en dat dit soort incidenten worden uitgebannen. “Je zag wat er recentelijk met Vinícius gebeurde, en nu dit, in een stadion. Hopelijk leert dit incident andere mensen dit niet te doen.”

Racisme uitbannen

Voorzitter Ednaldo Rodrigues van de Braziliaanse voetbalbond sprak na afloop via Twitter zijn afschuw uit over het incident. Volgens Rodrigues moet er veel harder worden opgetreden tegen incidenten zoals deze. “Racisme moet strenger bestraft worden. De strijd tegen racisme gaat niet om één zaak. We hebben een fundamentele verandering nodig om dit soort misdaden van de wereld uit te bannen.” Voor de aftrap hadden de Braziliaanse spelers al een statement gemaakt naar aanleiding van het incident met Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior, die rasistisch werd bejegend door fans van Atlético Madrid. “Zonder onze zwarte spelers, hadden wij geen ster op ons shirt staan”, waarmee de spelers doelden op de vijf wereldtitels die Brazilië heeft gehaald.

TIP: Pakt Brazilië de wereldtitel in Qatar? De odd is 5.50! 

 

 

Moet de gooiende supporter een straf voor het leven krijgen?

  • Ja, dat is de enige juiste straf
  • Nee, maar een forse straf is wel gewenst
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie