Rel rond Thierry Henry in Frankrijk

Foto: Rel rond Thierry Henry in Frankrijk

Thierry Henry heeft zich onlangs erg kritisch uitgelaten over de defensieve speelstijl van veel clubs in de Franse Ligue 1. In zijn geboorteland wordt hem dat niet in dank afgenomen. Met name Montpellier-trainer Michel Der Zakarian is ontsteld.

Franse levende legende clasht met trainer Montpellier

Henry, tegenwoordig trainer van Frankrijk Onder 21, zei: “Zondag werd er niet op doel geschoten. Er is geen actie. Nice staat tweede met dertien gemaakte doelpunten. De teams willen zich niet openstellen omdat ze tegen directe rivalen spelen. Ik hoop dat dit de enige twee weekenden zijn met zo weinig doelpunten.”

“Ik ben het niet eens met Thierry Henry”, reageert Der Zakarian in gesprek met Midi-Libre. “Waar is hij trainer geweest? Wat heeft hij in Monaco gedaan? Hij was na drie maanden al weer vertrokken. Hij werkt voor de Franse bond en bekritiseert het Franse voetbal. Wat een bullshit.” Dat Henry zijn Jong Frankrijk met 9-0 liet winnen van Cyprus, zegt Der Zakarian niets. “Laat hem met 5-0 winnen van Spanje of Italië, dan zal ik bravo zeggen.”

Henry reageert op zijn beurt weer tijdens de persconferentie deze week: “Ik weet dat sommige journalisten graag voor anderen spreken, maar als je op de persconferentie aanwezig was, weet je dat ik niemand heb aangevallen.”

Jerome Rothen

Analist Jerome Rothen steunt Henry in de discussie, in de studio bij RMC Sport: “Als collega’s moet je respect hebben voor elkaar. Als je Henry persoonlijk aanvalt op zijn trainerscarrière en woorden uit hun context haalt, is dat schaamteloos. Dat doet totaal niet ter zake. Dan kan ik over de carrière van Michel Der Zakarian ook wel zeggen dat hij nooit een grote club heeft getraind en geen prijzen heeft gewonnen. En als speler kan ik hem helemaal belachelijk maken.”

“Als hij blij is met wat Montpellier de laatste twee wedstrijden heeft laten zien, kan hij beter iets anders gaan doen dan een Ligue 1-club trainen. Wat hij heeft gezegd, is goedkoop. Het riekt naar jaloezie en verbitterdheid. Of hij is een leugenaar en hij heeft de uitspraken van Thierry Henry verdraaid, of hij heeft niet goed geluisterd”, aldus Rothen tot slot.

Wie steun jij in deze discussie?

  • Der Zakarian
  • Henry en Rothen
415+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie