Real naar finale Supercopa na voetbalshow met Atlético

Foto: Real naar finale Supercopa na voetbalshow met Atlético

Real Madrid heeft na een zeer spectaculaire halve finale de eindstrijd van de Supercopa de España bereikt. Tegen Atlético Madrid werd het na reguliere speeltijd 3-3. Het leek richting penalty’s te gaan, maar uiteindelijk scoorde De Koninklijke nog twee keer laat in de verlenging.

Ploeg van Ancelotti wint na verlenging met 5-3

Inmiddels is het een bekend beeld aan het begin van het nieuwe jaar: de Spaanse Supercopa gespeeld in Saudi-Arabië. Er wordt gespeeld in een toernooi van vier, met twee halve finales. Hier treden de nummers één en twee van LaLiga en de winnaar en runner-up uit het bekertoernooi aan. Aangezien Real Madrid zowel tweede werd in de competitie als de Copa del Rey won, creëerde het een plekje voor nummer drie Atlético Madrid. Zij namen het tegen elkaar op in de eerste halve finale, FC Barcelona en Osasuna strijden ook tegen elkaar.

Real buigt achterstand om

Bij de Madrileense derby ontbrak Toni Kroos in de basis bij Real. Memphis Depay was niet fit genoeg voor een plek in de Atlético-selectie. Los Rojiblancos begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Na zes minuten kopte verdediger Mario Hermoso raak uit een corner: 0-1. In de twintigste minuut maakte Real gelijk, op vrijwel identieke wijze. De Koninklijke kon met Antonio Rüdiger ook een kopsterke verdediger rekenen.

Real zette door en kwam binnen het half uur op 2-1. De voorzet kwam vanaf de rechterkant van het strafschopgebied van Dani Carvajal, waarna Ferland Mendy – de andere back – heel slim verlengde.

Historische mijlpaal Griezmann

Dat was een tik voor Atlético, dat het duel nog zo geweldig was aangevangen. Antoine Griezmann etaleerde zijn klasse in de 37ste minuut en stuurde drie tegenstanders het bos in. Op zijn schuiver in de verre hoek had Kepa Arrizabalaga geen antwoord. Voor Griezmann was het een geweldig moment: met zijn 174ste goal voor de club werd hij de topscorer aller tijden van Atlético. Daarmee ging hij legde Luis Aragonés voorbij.

De tweede helft bracht minder spektakel, al was het ook moeilijk de eerste 45 minuten te overtreffen. De opkomende wingback uit de formatie van Diego Simeone, Samuel Lino, was erg gevaarlijk vanaf links, maar zijn inzet ging net naast. Daarna zette Real wat meer aan, dat via Dani Carvajal mogelijkheden miste. Halverwege het tweede bedrijf kwam Kroos dan toch nog binnen de lijnen. In de 78ste minuut viel de 2-3 behoorlijk onverwacht, en ook op curieuze wijze. Bij een voorzet vanaf links hinderde Álvaro Morata de uitkomende Arrizabalaga. Viel Rüdiger caramboleerde het leer vervolgens het doel in. Protesten van Los Blancos leverden niks op.

Verlenging

De ploeg van Carlo Ancelotti ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Sterspelers Vinícius Júnior, Jude Bellingham en Rodrygo konden hun stempel niet drukken, maar een verdediger hielp Real weer uit de brand. Na gemiste inzetten van Vinícius en Bellingham kwam de bal voor de voeten van de inlopende Dani Carvajal, die het leer hard in de kruising poeierde: 3-3!

Real slaat nog toe

Invaller Brahim Díaz toonde zich erg bedrijvig, was dicht bij een treffer, maar schoot net voorlangs. Zo eindigde het spectaculaire duel in 3-3 en kwam het tot een verlenging. In deze extra speeltijd namen beide ploegen wat gas terug, en leek de vermoeidheid van het intensieve duel een rol te spelen. Op een kansje hier en daar na gebeurde er lang niet al te veel. Diep in de tweede helft van de verlenging viel er vanuit het niets een goal. Carvajal zette voor vanaf rechts richting invaller Joselu. De spits kreeg zijn hoofd nauwelijks tegen de bal, maar via Stefan Savic kwam die toch nog over de lijn achter Jan Oblak. Net als het moment bij Rüdiger weer een zeer ongelukkige eigen goal: 4-3.

Dit keer betekende het de beslissing. In de laatste minuut maakte Díaz er nog 5-3 van, nadat hij de mee naar voren gekomen Oblak versloeg in een sprint. Zo kon het wit geklede deel van het publiek feestvieren en staat Real Madrid in de finale van de Supercopa. Vorig jaar verloor het de eindstrijd tegen Barcelona. De titelverdediger hoopt donderdag ook de eindstrijd te halen.

Scoreverloop: 0-1 (6′) M.Hermoso, 1-1 (20′) A.Rüdiger, 2-1 (29′) F.Mendy, 2-2 (37′) A.Griezmann, 2-3 (78′) A.Rüdiger (e.d.), 3-3 (8) D.Carvajal, 4-3 (116′) S.Savic (e.d.), 5-3 (120+2′) B.Díaz

Terechte winnaar?

  • Ja
  • Nee
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:59
5+
Transferdomper voor FC Utrecht
12:43
12+
Bakayoko geniet van Eredivisie-sensatie: “Hoe hij dat doet, pff…”
12:29
402+
‘Van Bommel heeft groot nieuws voor Feyenoord’
12:15
2029+
‘Daley Blind-drama voor Oranje’
12:00
67+
Slot-ball blijft bij Feyenoord met deze bijzondere trainers
11:47
88+
Verbazing om Pusic-suggestie: “Kleineerde Wieffer”
11:30
160+
‘TV-exit voor Wilfred Genee’
11:16
20+
‘Italiaanse top jaagt op Zirkzee’
10:57
179+
‘Verrassende wending voor Roger Schmidt’
10:44
16+
Van de Ven baalt na nieuwe dreun: “Wil ik eigenlijk niet naar kijken”
10:27
127+
‘Ajax laat oog vallen op Zweedse middenvelder’
10:13
29+
Ten Hag doet boekje open over mislopen ‘supertransfer’: “Heeft het al bewezen”
10:00
255+
Geloof in Ajax: “We komen snel terug”
09:54
97+
‘Bom onder Conference League-finale’
09:39
27+
Oranje-international zaait vertwijfeling: “Is geen positie voor hem”
09:24
119+
‘Opvolger Vandaag Inside dient zich aan’
09:09
409+
Driessen loopt he-le-maal leeg over ‘Ajax-tafel’
08:52
240+
‘Xavi Simons betrokken in dubbeldeal’
08:33
71+
’70 miljoen-vervanger voor Antony’
08:17
74+
Frimpong reageert op Oranje-stelling: “Bondscoach moet maar beslissen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie