Prachtig gebaar Shakhtar: deel mega transfersom naar leger

Foto: Prachtig gebaar Shakhtar: deel mega transfersom naar leger

De zilvervloot vaart binnen voor Shakhtar Donetsk, dat zondag Mykhaylo Mudryk aan Chelsea verkocht. De clubleiding denkt echter niet alleen aan zichzelf en doneren een behoorlijk deel van de transfersom aan de Oekraïense soldaten.

Chelsea tast diep in de buidel voor de 22-jarige buitenspeler. Zo maken de Londenaren zeventig miljoen euro als vaste som over, daarnaast kan Shakhtar mogelijk nog miljoenen verdienen aan bonussen. Voorzitter Rinat Akhmetov liet op de officiële clubkanalen weten dat er 25 miljoen dollar geschonken wordt aan de soldaten uit Oekraïne, die vechten tegen de Russen.

Dit wordt gedaan in het kader van Project Hart van Azovstal. Dat staat in het teken van soldaten die strijden of hebben gestreden rondom de stad Marioepol en hun families. “De moed die zij hebben getoond, is ongeëvenaard in de moderne geschiedenis. Dankzij hun offers in de eerste maanden van de oorlog, voelen wij nu dat de overwinning dichtbij is”, aldus de preses.

“Alles aan doen om de oorlog te winnen”

Ondanks de grote sportieve ambities van de club is het belang van Oekraïne momenteel het belangrijkst. “Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we die zullen winnen. En we zullen een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen Chelsea in de Donbass Arena in een Oekraïens Donetsk. We moeten er alles aan doen om deze dag dichterbij te brengen.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie