Dit staat er nog op het spel in de Champions League

Foto: Dit staat er nog op het spel in de Champions League

Vanavond staan er nog acht wedstrijden op het programma van de Champions League. Na deze wedstrijden is de groepsfase voorbij en is de eerste schifting van dit Europese seizoen gemaakt. Maar wat staat er eigenlijk nog allemaal op het spel vanavond? Hieronder lees je waarvoor de clubs nog spelen vanavond.

Feyenoord zeker van Europa League, alles nog mogelijk in groep F

In vier groepen worden vanavond nog wedstrijden afgewerkt. Bij drie van de vier groepen staat er nog het een en ander op het spel.

Feyenoord komt uit in groep E en kan zich niet mee plaatsen voor de Champions League, maar is al wel zeker van de Europa League. In de ontmoeting met Celtic gaat het dus vooral om de financiële boost die een club krijgt bij een overwinning in de groepsfase. Celtic is namelijk al lang en breed uitgeschakeld in Europa. Atlético Madrid en Lazio spelen daarentegen nog om de koppositie van groep E. Beide ploegen kunnen nog tegenstander worden van PSV. Atlético staat één punt voor op de Italiaanse ploeg. De winnaar van dit duel eindigt dus eerste in deze groep.

Groep F: alle clubs kunnen nog overwinteren

Met BVB, PSG, Newcastle United en AC Milan mag dit zeker de poule des doods worden genoemd. Na vijf spectaculaire speelrondes is alles nog mogelijk rondom deze vier clubs. Borussia Dortmund is zeker van de Champions League. Met tien punten staat de club er uitstekend voor. Tegenstander Paris Saint-Germain staat op zeven en gaat bij een overwinning over de Duitsers heen wegens beter onderling resultaat.

Newcastle en AC Milan staan beide op vijf punten en kunnen met een overwinning theoretisch dus nog over PSG heen. Newcastle heeft daarmee het voordeel dat het een beter onderling resultaat heeft tegen Paris Saint-Germain, waardoor de club ook met een gelijke stand in punten nog tweede kan worden. AC Milan heeft geen positief onderling resultaat tegenover PSG en moet zelf winnen om niet uitgeschakeld te zijn in Europa. Bij een gelijkspel tegen Newcastle blijft de Italiaanse club namelijk op de laatste plek hangen.

Groep G: Manchester City met ongeslagen status naar knock-outfase?

In groep G is alle spanning er ondertussen wel uit. Manchester City wist tot nu toe vijf keer te winnen en is daarmee zeker van de eerste plaats. RB Leipzig heeft gedaan wat van ze werd verwacht en wist te winnen van Young Boys en Rode Ster, waardoor de voorsprong op de nummer drie nu vijf punten bedraagt. Rode Ster staat slechts drie punten achter op Young Boys en zou dus nog gelijk kunnen komen bij een overwinning. De Zwitsers zullen qua onderling resultaat daarentegen altijd boven Rode Ster eindigen.

Groep H: wie wordt er tweede achter Barcelona?

Het Antwerp van Mark van Bommel gaat sowieso laatste worden. De Belgische club staat nog altijd op nul punten en kan tegen Barcelona opzoek gaan naar de eerste puntjes. De Catalaanse club staat op 12 punten en is vrij zeker van de koppositie in de groep. Porto en Shakhtar Donetsk staan beide op negen punten. De winnaar van dit duel zal tweede worden in de groep. Bij een gelijkspel gaat Porto door in de Champions League door een overwinning in het vorige onderlinge duel.

Wat gaat er vanavond allemaal gebeuren?

  • PSG wordt nog eerste in de groep
  • AC Milan wordt nog tweede in de groep
  • Newcastle wordt nog tweede in de groep
  • Porto wordt tweede achter Barcelona
  • Shakhtar wint en wordt tweede achter Barcelona
41+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie