Pusic onder de indruk: “Zelfs in de loopgraven”

Foto: Pusic onder de indruk: “Zelfs in de loopgraven”

Marino Pusic begon het seizoen als assistent-trainer van Feyenoord, maar besloot te vertrekken om hoofdtrainer te worden van Shakhtar Donetsk. Ondanks de promotie heeft de Bosniër wel een groot offer moeten brengen.

Shakhtar-trainer voelt eergevoel

Vanwege de oorlog tussen Oekraïne en Rusland kan Shakhtar al geruime tijd niet meer terecht in Donetsk. Voor internationale wedstrijden is zelfs spelen in eigen land geen optie meer, maar de term circus bevalt Pusic niet. “Wij zijn geen circuselftal dat even aanwipt om een paar kunstjes te doen. We zijn wel een rondreizende en vooral hechte familie die één voornaam doel heeft”, reageert de Shakhtar-trainer in Voetbal International.

“En dat is om de mensen in hun land trots te maken, om voor even een goed gevoel te geven, om te vechten voor de eer van Oekraïne”, aldus Pusic. Zelfs puntenverlies krijgt sneller een plekje. “Wetende dat de spelers elke dag weer worden geconfronteerd met de pijn en de emoties van de oorlog en het elke wedstrijd weer uit hun tenen moeten halen… Dan past alleen maar diepe bewondering.”

Pusic benadrukt dat presteren wel degelijk aan de orde van de dag is. “Natuurlijk moet je ook hier kampioen worden en de beker winnen, als het kan. Maar de beleving en de betekenis van voetbal gaat veel verder. Als Shakhtar internationaal speelt, leeft heel Oekraïne mee. Zelfs in de loopgraven wordt er dan naar onze wedstrijden gekeken. Dat besef zorgt voor heel diepe emoties bij de jongens.”

Had u dit aangedurfd?

  • Ja
  • Nee
254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie