‘Pijnlijke WK-mededeling voor Ronaldo’

Foto: ‘Pijnlijke WK-mededeling voor Ronaldo’

Cristiano Ronaldo is de kop van jut dit seizoen. De 37-jarige aanvaller dacht op basis van zijn reputatie een basisplaats bij Erik ten Hag te krijgen, maar kwam bedrogen uit. Ook bij Fernando Santos, bondscoach van Portugal, eindigde hij op de bank. Zijn teamgenoten hebben nog wel vertrouwen in hem.

Volgens verschillende spelers van Portugal maakt vooral de buitenwereld de reservebeurt(en) van Ronaldo groot. De 37-jarige aanvaller won het vertrouwen van Ten Hag niet, de Portugees klaagde over een gebrek aan respect en daarmee was de blauwdruk voor een debacle getekend.

Cristiano Ronaldo

Dat Ronaldo ook bij Portugal voor de knock-out-fase buiten de basis werd gelaten door Santos, was de volgende stap terug voor Ronaldo. Santos, die ongetwijfeld weet van de geruchten die Ronaldo richting Saudi-Arabië schrijven, houdt wel in zijn achterhoofd met wie hij te maken heeft.

“Ik zal altijd in mijn hoofd houden dat Ronaldo een heel belangrijke speler is voor het team”, zei de Portugese bondscoach na de gala-voorstelling tegen Zwitserland (6-1).

WK 2022

Santos benadrukte dat Ronaldo puur op sportieve gronden was gepasseerd voor het duel met Zwitserland. Vervanger Gonçalo Ramos scoorde er lustig op los tegen de Zwitsers, dus de bondscoach kreeg wel degelijk zijn gelijk.

Na afloop was Ronaldo niet heel spraakzaam in de mixed zone. Of hij blij was met de overwinning van zijn land? “Natuurlijk, Portugal won”, vertelde hij.

Ronaldo scoort tegen Marokko

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Krijgt Ronaldo zijn basisplaats nog terug?

  • Ja
  • Nee
7887+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie