Paniek van Peter Bosz bezorgt PSV onrust

Foto: Paniek van Peter Bosz bezorgt PSV onrust

Zou het nog een keer gaan gebeuren dit seizoen? Het antwoord is: ja. In Nijmegen verloor PSV van NEC voor het eerst dit seizoen in de competitie, na welgeteld 27 duels. Kan gebeuren, zou je denken. Al leek trainer Peter Bosz eventjes in paniek te zijn. Waardoor er, compleet onnodig, onrust is ontstaan.

Inside: Trainer van PSV had zichzelf heel even niet in de hand, wat wél zou moeten

De eindstand stond er toch echt na negentig minuten spelen op het scorebord: 3-1. Voor de Gelderse thuisploeg welteverstaan, die dit seizoen sowieso heel aardig voetbal speelt, zich voor de play-offs om Europees voetbal lijkt te gaan plaatsen én ook nog reikte tot in de finale om de KNVB Beker. De Nijmegenaren gooien simpelweg hoge ogen en deden dat ook in eigen huis weer tegen lijstaanvoerder PSV.

Dat de Eindhovenaren dus verloren op bezoek aldaar, dát was achteraf gezien niet een heel grote verrassing. En dat de Brabanders heel misschien een keer een offday zou gaan krijgen, ook niet. Toch was het op zijn minst opmerkelijk dat Bosz dit na afloop zelf heel anders zag. Hij was absoluut niet te spreken over de wijze waarop zijn team voor de dag was gekomen.

Arrogante PSV’ers

Bosz noemde het spel van PSV “dramatisch slecht”. Met name de, volgens hem, houding van de PSV-spelers zat de trainer van de Eindhovense club klaarblijkelijk dwars. ‘Ik vond het bij vlagen ook hautain, bijna arrogant. Wij moeten hard werken en intensiteit in wedstrijden brengen, maar wij speelden in een te laag tempo en hadden veel balverlies.”

Het vuur spatte bijkans uit zijn ogen. Al werd dat zeker niet door iedereen binnen PSV helemaal begrepen. Het leek er zelfs op of Peter Bosz na de eerste verliespartij in de Eredivisie dit seizoen even helemaal de weg kwijt was, in paniek was geraakt. Hij werd dan ook vrijwel meteen tijdens de persconferentie op zijn vingers getikt. Door nota bene een speler uit zijn eigen selectie, die pontificaal naast hem zat.

Eerlijke Schouten

Jerdy Schouten, zeker een sterkhouder dit seizoen en iemand die dus recht van spreken had, diende zijn trainer, ten overstaan van het hele journaille van repliek: “Ik vond niet per se dat we een arrogante houding hadden. Ik denk persoonlijk dat dit nergens op slaat.” De middenvelder annex centrale verdediger met aanvallende impulsen nam hiermee geen blad voor de mond.

En sprak ook uit wat eigenlijk iedereen binnen en rondom PSV, behalve Peter Bosz dus, dacht: we hebben een keertje verloren en er is helemaal niks aan de hand. Voor wat betreft de landstitel althans. De Eindhovenaren hebben nog altijd een comfortabele voorsprong van zeven punten op naaste belager en regerend landskampioen Feyenoord.

Wat wél door menigeen als enigszins opmerkelijk werd ervaren, ook al werd er dinsdagaavond weer ‘gewoon’ gewonnen bij Excelsior, was het vertoonde gedrag met bijbehorende uitspraken van Bosz na de nederlaag in Nijmegen. Wat als ‘zijn’ PSV in de toekomst eens écht een sportieve dip terecht gaat komen? Blijft de voormalig middenvelder dan nóg rustig of springt hij helemaal uit zijn vel?

Zichzelf zijn

Als de Brabanders daadwerkelijk de titel zullen gaan binnenhalen, dan zal dit succes een en ander verbloemen. Maar voor de top van PSV zal dit ook een aandachtspunt moeten zijn. Bosz heeft na zijn woordkeuze na afloop van het verloren duel in Nijmegen benadrukt dat “hij zo is” en dat “ik geen spelletjes speel”.

Ietwat rustiger reageren naar buiten toe, was misschien wat verstandiger geweest. Intern zal dit ook tegen hem gezegd zijn. Zeker een club als PSV kan zich geen onnodige onrust permitteren.

Peter Bosz zal aan zijn houding moeten werken?

  • Ja
  • Nee
1382+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
13+
Chelsea dwarsboomt wederom CL plannen Tottenham
23:06
9+
Karsdorp gruwelijk in de fout, Koopmeiners verzorgt assist op Europese avond
22:52
92+
Zorgen om aanblijven FC Twente sterkhouder
22:11
49+
Feyenoord oefent tegen Benfica
21:23
250+
Theo Janssen blij met NEC supporters
20:55
599+
‘Liverpool-leegloop dreigt voor Arne Slot’
20:21
45+
FC Twente maakt het bovenin weer ontzettend spannend
20:00
159+
Kritiek op Ajax-bestuur: “Van Praag moet de politiek in”
19:52
138+
Mossou en Warmerdam hard maar fair over Mark van Bommel
19:26
115+
Eerste vrouwelijke hoofdcoach in Duitsland een feit
18:49
53+
Topvorm Lammers bekroond met uitverkiezing: “Veel betere speler geworden”
18:29
15+
Nederland krijgt op EK niet te maken met Franse pechvogel
18:09
233+
Feyenoord krijgt goed nieuws richting PEC-thuis
17:49
421+
‘Zo groot is de kans dat Promes wordt uitgeleverd aan Nederland’
17:26
85+
Spaan sloopt De Ligt-collega: “Geen echte voetballer, geschapen door AI”
17:05
0+
Voorbeschouwing: Zal Girona FC Barcelona van de tweede plek stoten?
17:00
7+
Heftige strijd tussen fanatieke fans | SN Voetbalquiz #3
16:49
276+
‘Ajax wil Zuid-Amerikaans toptalent halen’
16:29
55+
Maatsen opnieuw in het zonnetje gezet door UEFA
16:09
107+
Heerenveen grijpt in en gaat voor schokeffect na 0-8
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie