‘Oude bekende Mislintat moet concurrent Brobbey worden’

Foto: ‘Oude bekende Mislintat moet concurrent Brobbey worden’

Zoals directeur voetbalzaken Sven Mislintat op de Open Dag van Ajax al aangaf, is de topclub nog altijd druk op de transfermarkt aan het struinen voor het versterken van de selectie. In de zoektocht kwam de Duitse directeur bij een oude bekende uit.

Ajax denkt na over komst Akpom

Volgens diverse media heeft Ajax het oog laten vallen op Chuba Akpom. De 27-jarige Londenaar maakte vorig seizoen veel indruk bij Middlesbrough door liefst 28 keer te scoren in het Championship. De spits heeft nog een jaar contract bij Boro, en is mede daardoor een interessant target voor de Amsterdammers. Volgens Transfermarkt bedraagt zijn huidige transferwaarde zo’n twaalf miljoen euro.

Ajax wil een centrumspits aantrekken, die de concurrentie aan kan gaan met Brian Brobbey. Vorig seizoen waren Dusan Tadic en Lorenzo Lucca nog voor handen als opties, maar de Servische aanvoerder vertrok naar Fenerbahçe terwijl de aankoopoptie van de Italiaanse huurling niet werd gelicht. Brobbey groeide niet uit tot de gewenste aanvalsleider, mede doordat hij fysiek geen hele wedstrijden aankon. Dat punt lijkt inmiddels verbeterd, maar een extra targetman halen is nog wel essentieel voor de Amsterdammer.

Eindelijk doorbraak na vele verhuizingen

Hierbij komt het nu uit bij Akpom, al staan er nog meer spitsen op het lijstje. Akpom doorliep de jeugdopleiding van Arsenal, waar hij te maken kreeg met Mislintat. Een doorbraak bij The Gunners zat er niet in, ook niet na veel verhuurperiodes (Brentford, Coventry City, Nottingham Forest, Hull City, Brighton & Hove Albion en Sint-Truiden). In 2018 belandde de Engelsman bij PAOK Saloniki, waarna Middlesbrough hem twee jaar later terughaalde naar zijn geboorteland. Vorig seizoen was met afstand zijn meest doeltreffende jaargang ooit: daarvoor vond hij nooit vaker dan acht keer het net in één seizoen.

Interessante optie voor Ajax?

  • Zeker wel
  • Lijkt me niet
689+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie