Oud-verdediger zet Nederlandse verrassing in PL-team van het seizoen

Foto: Oud-verdediger zet Nederlandse verrassing in PL-team van het seizoen

Sven Botman heeft er een geweldig eerste seizoen opzitten bij Newcastle United. The Magpies kwalificeerden zich na twintig jaar eindelijk weer voor de Champions League. In de route daarna naartoe vertolkte de Nederlandse centrumverdediger een belangrijke rol.

Veel lof voor Botman bij Newcastle

Botman was dermate belangrijk dat Jamie Carragher, die het vak van verdedigen ook wel verstond, hem in zijn elftal van het seizoen opnam. Dit deed de analist voor Sky Sports samen met Gary Neville, ook al een topverdediger van weleer. De twee waren het eens over de basisplek van Rúben Dias (Manchester City) in hun favoriete team. Naast de Portugese stopper brak Carragher een lans voor Botman.

Beste statistieken

“Hij kwam als speler die werd gelinkt aan veel topclubs. Hij kwam naar Newcastle en ze hebben verdedigend gezien de beste statistieken van de competitie, samen met Man City. Hij staat er elke week weer, en kijk eens hoe vaak ze de nul gehouden hebben”, aldus het clubicoon van Liverpool.

Newcastle hield veertien keer het doel schoon dit seizoen in de Premier League, net zo vaak als Liverpool. Enkel Manchester United deed het op dat vlak beter met zeventien clean sheets. Wat betreft tegengoals deed de formatie van Eddie Howe het wel een stuk beter dan die van Erik ten Hag. Zo kreeg Newcastle slechts 32 tegentreffers in 37 duels, terwijl United 41 doelpunten moest incasseren in 36 potjes.

Houdt Newcastle ook de nul tegen Chelsea?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hoort Botman in het elftal van het jaar?

  • Zonder twijfel!
  • Dat vind ik niet
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie