‘Oud-Ajacied kan naar Rusland’

Foto: ‘Oud-Ajacied kan naar Rusland’

David Neres maakt mogelijk de overstap naar de Russische competitie, zo meldt A Bola. Het Portugese medium laat weten dat Zenit St. Petersburg nadrukkelijk is geïnteresseerd.

Neres bij Benfica

De Braziliaan maakte in de winter van 2017 de overstap van São Paulo naar Ajax, waar hij gedurende het eerste halve jaar de tijd kreeg om te wennen. Uiteindelijk stond hij maar liefst 5 seizoenen in Amsterdam onder contract. Het lukte hem, mede door concurrentie van Antony, echter nooit om een vaste basisplaats te bemachtigen.

Anderhalf jaar geleden transfereerde Neres naar Shakhtar Donetsk, waarvoor hij door de Russische inval in Oekraïne slechts een half jaar speelde. Vervolgens pikte Benfica hem voor meer dan 15 miljoen euro op. Neres speelde afgelopen voetbaljaar in de competitie 22 keer in het basisteam en kwam negenmaal als invaller binnen te lijnen, waarbij hij goed was voor 6 treffers en 8 assists.

Interesse van Zenit

Hoewel hij in Portugal nog over een contract beschikt tot de zomer van 2027, kan hij na een jaar alweer vertrekken. Zenit verwacht namelijk binnen een afzienbare tijd zijn landgenoot Malcolm kwijt te raken. De Braziliaan staat op het punt om een avontuur in Saoedi-Arabië aan te gaan en een contract te ondertekenen bij Al Hilal.

Bij een transfer zou Zenit van plan zijn om bij Benfica een bod van 30 miljoen euro neer te leggen. De Portugezen staan naar verluidt vooralsnog niet open voor een vertrek van Neres. Inmiddels hebben er oriënterende gesprekken plaatsgevonden, waarbij Benfica duidelijk heeft gemaakt dat het de buitenspeler liever niet kwijtraakt. Mogelijk verandert een goed bod de zaak.

Maakt Neres een verstandig besluit?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie