Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt

Foto: Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt

Roger Schmidt heeft Orkun Kökcü weer in genade aangenomen. De Turkse middenvelder van Benfica liet zich in De Telegraaf kritisch uit op de tactische opdrachten die zijn trainer hem mee gaf. Schmidt zette de oud-Feyenoord vervolgens uit de selectie, nu is deze straf opgeheven.

Orkun Kökcü terug in Benfica-selectie na verbanning door Schmidt

Dat liet de voormalig oefenmeester van PSV donderdag weten op het vooruitblikkende persmoment voor de thuiswedstrijd tegen Chaves. “Ik vond het na dat interview het verstandigste om hem niet te laten spelen tegen Casa Pia. Maar hij is terug, we hebben een gesprek gehad en hij heeft de gang van zaken aanvaard, zoals ik had verwacht. Het was niet zijn intentie om ruis of negativiteit te creëren”‘, beschermde de Duitser zijn pupil.

“Interview alleen goed voor journalisten”

Het was sowieso nooit zijn bedoeling om Kökcü helemaal uit de ploeg te verbannen. “Voor en na de wedstrijd tegen Casa Pia heb ik gezegd dat ik overtuigd ben van zijn kwaliteiten als speler én van zijn karakter. Dat interview was een fout. Dat was voor niemand goed, behalve misschien voor jullie journalisten”, knipoogde Schmidt. “Spelers maken fouten, maar ik moet ze steunen en we moeten het hier niet meer over hebben.”

Op de vraag wat de verschillen waren in de rol van Kökcü voor Benfica en het Turkse nationale elftal, hield Schmidt zich op de vlakte. “Ja, dat is anders, want de spelers en de tactiek zijn anders. Ik denk daar niet over na, ik denk alleen over Kökcü bij Benfica.”

Zal Kökcü hier van geleerd hebben?

  • Zeker wel
  • Dat betwijfel ik…
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie