‘Orkun Kökcü maakt bliksemtransfer’

Foto: ‘Orkun Kökcü maakt bliksemtransfer’

Orkun Kökcü transfereerde in de voorbije zomer voor 25 miljoen euro (plus vijf miljoen aan bonussen) van Feyenoord naar SL Benfica, maar het zou helemaal niet gek zijn als hij over een paar maanden al weer verkast uit Lissabon. Inmiddels wordt de middenvelder al in verband gebracht met een aantal clubs.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Orkün Kökcü vlucht bij Benfica’

Het gaat helemaal los rond het persoontje van Kökcü, als gevolg van het interview dat hij onlangs aan De Telegraaf gaf. Daarin bekritiseerde hij zijn coach Roger Schmidt: “Ik ben het type voetballer dat het meeste rendement voor een elftal heeft als je me de vrijheid geeft. Dan wil ik nog véél meer teruggeven aan de ploeg. Ik weet ook in de kampioensstrijd met Feyenoord en in alle Europese wedstrijden dat ik dan op mijn best ben. Zelfs tijdens de ramadan, zoals nu. Dat heeft geen invloed op mij.”

“Ik word door Schmidt te veel gekoppeld aan allerlei taken”, vervolgde hij. “En dat is niet nodig als je echt mijn kwaliteiten wil benutten. Ik kom zelf wel met de oplossingen in het veld, ik denk vooruit, sta bekend om mijn ‘progressieve’ passing. Zelfs dit seizoen onderstrepen al mijn statistieken dat. Ik kan nog zoveel meer betekenen voor Benfica, daar zit misschien een stuk van mijn frustratie.”

Breuk aanstaande?

Schmidt las het interview en greep meteen in: de voormalige PSV-coach zette Kökcü uit de selectie voor het duel met Casa Pia (0-1 overwinning voor Benfica). En misschien is het wel helemaal over en sluiten voor de voormalige Feyenoord-sterspeler in het Estádio da Luz. Verschillende clubs hebben hun oren gespitst, aldus media uit allerlei landen (Turkije en Engeland bijvoorbeeld). Manchester United wordt genoemd als mogelijke volgende bestemming, maar Kökcü wordt ook al aan Besiktas gelinkt. Het is een publiek geheim dat hij fan is van die Süper Lig-ploeg, al is hij vermoedelijk wat te duur voor De Zwarte Adelaars.

Verwacht jij een transfer?

  • Ik wel
  • Ik niet
5282+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie