‘Ordinaire clown’ Martínez gefileerd: “Onbeschoft en respectloos”

Foto: ‘Ordinaire clown’ Martínez gefileerd: “Onbeschoft en respectloos”

Emiliano Martínez heeft voor nogal wat ophef gezorgd met zijn gedrag tijdens en na het WK. Oud-topvoetballer Graeme Souness vond het moment dat de Argentijn zijn keepersbokaal voor zijn geslachtsdeel hield op het podium het absolute dieptepunt, vlak na de gewonnen finale.

“Er werd na de WK-finale veel gezegd en geschreven over het gedrag van Emiliano Martínez tijdens de strafschoppenserie”, opent Souness zijn column in de Daily Mail. “Ik kan die fratsen tot op zekere hoogte accepteren. Maar waar we het niet genoeg over kunnen hebben, is het onbeschofte gebaar dat hij maakte na het ophalen van zijn prijs als beste doelman van het WK. Zijn er echt mensen die zoiets leuk vinden?”

‘Vulgaire clown’

“Hij zag eruit als een vulgaire clown. Als dat is waarvoor hij herinnerd wil worden… Ik kan van zijn keeperskwaliteiten als doelman voor Argentinië en bij Aston Villa genieten, maar dat hij denkt dat wat hij deed gepast was, is ongelooflijk”, foetert Souness. “Ik begrijp niet waarom hij besloot om dat voor ieders ogen te doen. Hij toont geen respect voor het gastland. Misschien kan het hem niets schelen. Dat beeld maakt nu helaas deel uit van de geschiedenis van de finale.”

“Ik deed het omdat de Fransen me aan het uitfluiten waren”, luidde de uitleg van Martínez zelf reeds, in de Argentijnse krant La Red. “Met die arrogantie moet je bij mij niet aankomen. Ik draag de wereldtitel op aan mijn familie. Ik kom uit een klein en bescheiden dorp. Op jonge leeftijd ging ik al naar Engeland.” Er gaan geruchten dat Aston Villa-manager Unai Emery niet langer met Dabu samen wil werken na diens gedrag in Qatar.

Eens met Souness?

  • Ja
  • Nee
605+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie