‘Oranje met ander viertal en debutant tegen Gibraltar’

Foto: ‘Oranje met ander viertal en debutant tegen Gibraltar’

Dat Ronald Koeman tegen Gibraltar voor een aantal nieuwe namen gaat kiezen lijkt wel vast te staan. Welke spelers op een basisplaats kunnen rekenen is nog niet bekend, maar bij Studio Voetbal hebben ze daar wel een idee over. De tafelgasten verwachten in ieder geval dat de opstelling flink op de schopt gaat en dat er mogelijk ook een basisplaats is weggelegd voor een nieuweling.

Andere Oranje-aanval

Aan tafel bij Studio Voetbal stelt voetbalverslaggever Jeroen Stekelenburg dat er wel de nodige wijzigingen op komst zijn. “Het blijft een beetje gissen, maar als je vandaag je oor te luister legde (persconferentie Koeman zondag, red.), dan staat Weghorst in de spits. Dat is wel duidelijk volgens mij, want hij had het over de bezetting voor de goal. Dat zal wel Weghorst worden, wat betekent dat Memphis vanaf links zal spelen, op de positie waarop hij eindigde in Frankrijk. Op de rechterflank weet ik het niet.”

Over de rechtsbuitenpositie heeft Stekelenburg nog zijn twijfels, waarvoor hij twee kandidaten aanwijst. “Malen viel goed in, het zou zomaar kunnen dat Koeman Berghuis daar niet nog een keer laat spelen, want het ging niet zo gelukkig.”

Debuut lonkt voor Wieffer

Ook achterin ziet de voetbalverslaggever wel een aantal wijzingen. “Achterin zal Dumfries terugkomen (van een schorsing, red.) en ik denk dat De Ligt speelt. Op het middenveld is het een beetje een puzzel. Je speelt tegen Gibraltar, dus misschien wil je daar Berghuis neerzetten om aan voetballen toe te komen. Simons zal wel gewoon op 10 staan.” Rafael van der Vaart denkt dat Berghuis juist niet op het middenveld zal spelen, maar verwacht daar juist een debutant. “Ik denk dat Wieffer gaat spelen en mijn hoop is ook dat Simons op 10 staat.”

Scoort Wieffer tegen Gibraltar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Koeman Wieffer een basisplaats geven?

  • Ja
  • Nee
534+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie