‘Oranje dupe van Marokkaans WK-succes’

Foto: ‘Oranje dupe van Marokkaans WK-succes’

Marokko slaagde er zaterdagmiddag niet in om de troostfinale tegen Kroatië te winnen, maar als eerste Afrikaanse halvefinalist is desalniettemin geschiedenis geschreven. Dat succes heeft waarschijnlijk nadelige gevolgen voor het Nederlands elftal.

De Telegraaf schrijft over de toekomst van het Marokkaanse team: “Ook met de aanwas van het talent lijkt het wel goed te zitten. Die zal deels komen vanuit de Marokkaanse gemeenschappen in andere landen met name in Europa, die naar schatting 4,5 miljoen mensen omvatten. De prestaties van het Marokkaanse team en het enorme enthousiasme dat dit heeft losgemaakt zijn grote prikkels voor talenten met Marokkaanse roots uit landen als Frankrijk, België, Duitsland en Nederland om nog massaler voor ’De Leeuwen van de Atlas’ of de jeugdteams van Marokko te kiezen.”

In het verleden hadden zes Oranje-internationals de Nederlandse roots, maar alleen Ibrahim Afellay en Khalid Boulahrouz slaagden. “De laatste keer dat een Marokkaans-Nederlandse prof het Oranje droeg, is alweer bijna zeven jaar geleden (Afellay in een oefeninterland tegen Engeland), terwijl Ziyech, Mazraoui, Amrabat en Zakaria Aboukhlal door hun sterke prestaties op dit WK actuele rolmodellen zijn voor jonge voetballertjes van Marokkaanse huize.”

Overigens kijkt Marokko zeker niet alleen naar de Marokkaanse voetballers die aan de weg timmeren in Europa. Ook in eigen land zijn maatregelen getroffen om de doorstroom te bevorderen. “Het belooft veel voor de toekomst, maar daar hadden de Marokkaanse internationals na de 2-1 nederlaag tegen Kroatië even geen boodschap aan”, zo weet De Telegraaf.

Breekt Messi de ban in de WK-finale?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Oranje hier hinder van ondervinden?

  • Ja
  • Nee
2404+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie