‘Oranje-droomrechtsback speelt bij Feyenoord’

Foto: ‘Oranje-droomrechtsback speelt bij Feyenoord’

Je kunt niet zeggen dat Denzel Dumfries het slecht doet als vaste rechtervleugelverdediger van het Nederlands elftal, verre van zelfs. Maar volgens Valentijn Driessen heeft bondscoach Louis van Gaal stiekem een hele andere ‘droomrechtsback’ in zijn hoofd.

Althans, dat had de keuzeheer, zegt de journalist in het programma Voetbalpraat: “Hun droomrechtsback speelt bij Feyenoord. Dat was Quinten Timber, die als rechtsback naar Ajax had gekund en die wilden ze bij Oranje ook graag meenemen als rechtsback.”

Dat leidt tot enige verbazing bij zijn medeanalytici in de talkshow en Driessen vindt het zelf eigenlijk ook een beetje gek: “Hij heeft nog nooit als rechtsback gespeeld, of tenminste, ik heb hem daar nog nooit zien spelen, maar ze zagen hem wel als de beste optie. Ik denk nu dat Jurriën Timber het eerste alternatief is achter Dumfries.”

Devyne Rensch

Tegen Polen en België zat Devyne Rensch ook bij de Oranje-selectie, maar de Ajacied maakte geen minuten. Kenneth Perez: “Ik vond het al bijzonder dat hij erbij zat. Het is natuurlijk wel de speler die Van Gaal zelf verzonnen heeft om erbij te halen, want toen Rensch nog op de bank zat bij Ajax, kwam hij er ook al bij. Die zal Van Gaal dus heel lang de kans blijven geven om erbij te blijven. Ik vind het heel opvallend dat hij een Jeremie Frimpong niet even bekijkt om te weten hoe dat valt in zo’n groep. Nu is die kans voorbij.”

TIP: Verdien 9 keer je inleg als Feyenoord kampioen wordt!

Timber droomrechtsback?

  • Dat vind ik raar
  • Logisch toch?
461+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie