Oom Van Wolfswinkel: ‘Ricky had best nog een jaartje mogen blijven’

Soccernews

De oom van Ricky van Wolfswinkel, Erik Willaart, is blij met de transfer van zijn neefje naar Sporting Portugal. De voormalig topscorer van FC Utrecht weet echter ook dat Van Wolfswinkel te vroeg naar het buitenland kan gaan.

“Ik mocht de afgelopen dagen niets zeggen, dat was heel erg moeilijk. Ik ben zo trots dat ik het iedereen wilde vertellen”, zei Willaart tegen het [i]Algemeen Dagblad[/i]. Willaart was blij met de overgang, maar had wel een beetje een dubbel gevoel. “Maar dat is puur eigenbelang. Dat hij bij mijn cluppie Utrecht speelde was zo lekker dichtbij en vertrouwd. Dat had best nog een jaartje mogen duren.”

De 22-jarige Van Wolfswinkel vierde vakantie op Kos, toen hij telefoon kreeg van zaakwaarnemer Louis Laros. “Het is allemaal wat, hè? Het was allemaal erg onverwachts, maar daarom niet minder gaaf. Er is niks negatiefs te bedenken. Ik had alleen wat boxershorts bij me. Heel apart om het zo mee te maken.”

De aanvaller kon eerder kiezen uit meerdere clubs. Liverpool, Napoli en Palermo haakten af, maar Arsenal en Newcastle United bleven hem in de gaten houden. “Ik werd natuurlijk vaker aan clubs gelinkt, maar wilde me er pas druk over maken als het echt concreet zou zijn.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie