‘Nieuwe Ajax-supertransfer in 2023’

Foto: ‘Nieuwe Ajax-supertransfer in 2023’

Manchester United klopte in de voorbije zomer serieus op de Ajax-deur voor Jurriën Timber, maar die besloot nog een jaartje actief te blijven in de Johan Cruijff ArenA. Het is echter bijna zeker dat de jonge verdediger Amsterdam in 2023 wel achter zich laat…

Voetbal International schrijft op maandag over de Ajacied (en zijn naasten): “De familie Timber staat binnen het profvoetbal te boek als nuchter en bedachtzaam. Het wekte daarom geen verbazing dat hun Ajax-telg tijdens de laatste transferperiode zijn hoofd koel hield. Terwijl de belangstelling van buitenlandse topclubs in alle hevigheid losbarstte, onder meer van Manchester United, de club van zijn ex-trainer Erik ten Hag. De gedachten van Timber schoten alle kanten op. Het ene moment leek een transfer naar een topcompetitie hem de beste optie, de volgende dag neigde hij juist naar een contractverlenging in Amsterdam. Zo ging dat een groot deel van de zomer door.”

Timber ging om de tafel met Oranje-bondscoach Louis van Gaal: “In die gesprekken geeft Van Gaal zijn mening en benadrukt dat de speler in kwestie zijn eigen keuze moet maken. Voor Timber was het onderhoud vleiend. Van Gaal sprak zijn verwachting uit dat de verdediger ook bij buitenlandse topclubs aan spelen zou toekomen. Niettemin zette Timber op 18 augustus zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis met Ajax, tot medio 2025. Met de mondelinge toezegging van de clubleiding dat volgend jaar een transfer bespreekbaar is.”

Cashen

De international van het Nederlands elftal is tevreden met hoe het allemaal gelopen is: “Ik heb die keuze niet voor niets gemaakt, daar sta ik nog steeds achter. Het WK speelde daarin niet per se een rol. Als er geen WK was geweest, zou ik ook bij Ajax zijn gebleven.” De marktwaarde van Timber wordt overigens geschat op liefst 45 miljoen euro. Dat men in Amsterdam gaat cashen voor deze voetballer is een zekerheidje.

TIP: Verdien 2.15 keer je inleg als Ajax van Napoli wint!

Gaat hij een megatransfer maken?

  • 100 procent
  • Ik weet het niet zo zeker
1437+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie