Nieuw Nederlands supertrio bij AC Milan?

Foto: Nieuw Nederlands supertrio bij AC Milan?

AC Milan had in een vorig voetballeven natuurlijk de beroemde Nederlandse tridente Frank Rijkaard, Ruud Gullit, Marco van Basten en binnenkort zou weleens een nieuw Nederlands supertrio entree kunnen maken in Milaan. Tijjani Reijnders smaakt daar naar meer en dus hoopt Milan snel meer Nederlanders te strikken.

‘Zirkzee en Beukema op weg naar AC Milan’

SoccerNews sprak met de zaakwaarnemer van Reijnders, Robert Postma. “Ik zei tegen Milan: Tijjani doet het leuk, misschien moet je Sam Beukema er maar bijnemen. Is ook niet verkeerd”, aldus de spelersbegeleider van Global Football Management die ook de belangen behartigt van Bologna-verdediger Beukema.

De 25-jarige Nederland kwam deze zomer voor 9 miljoen euro van AZ over naar de Italiaanse studentenstad. De sterke verdediger heeft het daar niet alleen naar zijn zin vanwege de culinaire hoogstandjes, maar ook omdat hij perfect past in het Bologna-spel van trainer Thiago Motta. Hij speelde zich gelijk in de basis en heeft al 20 wedstrijden in de Serie A in de pocket, waarin hij ook nog eens 1 keer scoorde en 1 assist gaf. Beukema zag zijn waarde in korte tijd stijgen naar 15 miljoen euro. “Hij zit er net, maar als je een wereldpot speelt tegen AS Roma komt er gelijk aandacht. Zo zei Mourinho tegen Sam: ‘Joh, je speelt wel heel goed. We houden contact.’ Dat is leuk.” Postma heeft goede contacten met AC Milan en heeft de naam van zijn cliënt al laten vallen bij de Italiaanse topclub. Op dit moment speelt Beukema ook al in de Italiaanse top overigens.

SoccerNews-bronnen: Motta neemt Zirkzee mee naar AC Milan

Bologna is dan weliswaar doorgaans middenmoter, maar doet het dit jaar uitstekend en speelt zelfs om Europees voetbal. Met de huidige 5e plaats staat het slechts een fractie (1 wedstrijd meer, zelfde puntenaantal) achter Champions League-plek 4-houder Atalanta. Topclubs in Italië en het buitenland kijken naar spelers bij Bologna en zo heeft Milan al eerder zijn ogen laten vallen op een andere Bologna-Nederlander: Joshua Zirkzee. Niet alleen via de directe weg heeft de Milanese club interesse, ook op een indirecte manier. SoccerNews-bronnen laten namelijk weten dat Thiago Motta lyrisch is over de Nederlandse spits en hem al een belofte zou hebben gedaan. Zodra Motta als trainer aan de slag gaat bij een topclub neemt hij Zirkzee mee. Laat Motta er nou net goed op staan bij AC Milan.

Zaakwaarnemer Postma bevestigt dit min of meer. Hij heeft de weg geplaveid naar AC Milan, de weg die Beukema misschien ook wel kan gaan nemen. Ook kent hij de entourage van Zirkzee goed. “Ik mag er niet te veel over zeggen. Het zou me niet verbazen, laat ik het zo zeggen.” In het spoor van Zirkzee en Reijnders zou dan ook Beukema kunnen volgen. Een gehele Nederlandse as bij AC Milan, wanneer zagen we dat eerder?

Slim van Milan om op de Hollandse tour te gaan?

  • Ja, dit gaat successen opleveren
  • Nee, dit is gedoemd te mislukken
704+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:00
10+
Nederland ontploft over ‘trieste’ Noa Lang
20:44
1+
Koopmeiners evenaart Gullit met winnende goal
20:30
41+
Beschonken Til laat zich gaan tijdens PSV-huldiging
20:23
89+
‘FC Barcelona-spits naar de Eredivisie’
20:14
100+
Lang waarschuwt Feyenoord tijdens PSV-feest
20:01
84+
‘Erik ten Hag-transfer aanstaande’
19:52
15+
Lieke Martens leidt PSG hoogstpersoonlijk naar zilverwerk + contract update
19:45
103+
‘Noodlijdend Vitesse bereikt doorbraak’
19:30
21+
De opstellingen van Excelsior en NEC: geen Cillessen
19:24
287+
‘Arne Slot neemt Feyenoord-spelers mee’
19:11
425+
Ajax-fans gaan los tijdens PSV-huldiging: “Sneu”
19:00
400+
‘Alex Kroes wijst Ajacied de deur’
18:50
14+
Luis Enrique ligt niet wakker van CL-doemscenario: “De zon zal blijven schijnen”
18:30
59+
De Mos lovend over Bosz en kraakt kritische noot over festiviteiten: “Hoort er niet bij”
18:10
0+
Meer bekend over vuurwerkincident PSV-fan Appie
17:50
84+
‘Nieuwe bestemming van Dumfries is bepaald’
17:30
62+
Peer Koopmeiners heeft laatste duel voor Almere City al gespeeld
17:10
733+
‘Doorbraak in onderhandelingen met beoogde Ajax-trainer’
17:00
14+
Download NU de nieuwe SoccerNews.nl-app!
16:50
139+
Ajax-sympathisant over De Kuip: ”Het is ook gewoon het mooiste stadion van Nederland”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie