Nederlandse Toulouse-enclave excelleert bij ruime bekerzege

Foto: Nederlandse Toulouse-enclave excelleert bij ruime bekerzege

Toulouse heeft op overtuigende wijze de halve finale van de Coupe de France bereikt. De Nederlandse enclave had weer een flinke vinger in de pap bij dit succes voor de Zuid-Fransen.

Toulouse begon het thuisduel met Rodez als grote favoriet. De huidige hekkensluiter van het tweede niveau zou geen probleem moeten vormen voor de nummer elf van de Ligue 1. Het te verwachten spelbeeld kwam al snel uit. Al binnen vijf minuten brak de Nederlandse Marokkaan Zakaria Aboukhlal de bal. Hij koos goed positie om een rebound te maken. Vijf minuten later was het duel al gespeeld, nadat ook Branco van den Boomen en Thijs Dallinga het net hadden gevonden.

Afstraffing

De afstraffing voor Rodez werd in de eerste helft al compleet. Assistkoning Van den Boomen toonde zijn klasse maar weer eens, waar ploeggenoot Fares Chaïbi van profiteerde. Dit gebeurde na een slimme variant bij een vrije trap: 4-0. Voor de pauze werd het ook nog 5-0. Gabriel Suazo verzorgde dit keer de productie. Dallinga bevestigde in het tweede bedrijf dat het met de vorm wel snor zet en maakte de zesde treffer voor de freewheelende gastheren. Willitty Younoussa redde de eer nog voor het arme Rodez.

Zo is Toulouse verzekerd van een plek bij de laatste vier van het bekertoernooi. Eerder wist Olympique Lyon en Nantes zich al te plaatsen voor de halve finale. Woensdagavond strijden Olympique Marseille en Annect FC voor het laatste ticket.

Wint Toulouse zondag van Clermont Foot?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Kan dit Toulouse uitgroeien tot een Franse subtopper?

  • Echt wel
  • Nee, het blijft bij middenmoot
60+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie