Mitchel Paulissen: ‘groot’ geworden bij Cambuur, kan terug naar ‘huis’

Foto: Mitchel Paulissen: ‘groot’ geworden bij Cambuur, kan terug naar ‘huis’

Hij tekende in 2019 een contract bij Cambuur, ver weg van zijn roots in Zuid-Limburg bij Roda JC. Mitchel Paulissen (30) kan nu, na dik honderd wedstrijden in Friese dienst, terugkeren naar de Kerkraadse Keuken Kampioen Divisieclub. Een aanbieding heeft hij inmiddels op zak.

Kind van de club Paulissen kan terugkeren naar Zuid-Limburgse club

In Kerkrade hebben fans het er nog weleens vaker over: het heel belangrijke doelpunt dat kind van de club Mitchel Paulissen in mei 2015 maakte in het uitduel bij NAC waardoor Roda JC – uiteindelijk in de verlenging – met 1-2 won en promoveerde naar de Eredivisie.

Feyenoord-legende Willem van Hanegem bewierookte geboren Kerkradenaar Paulissen zelfs in die tijd voor het spel dat hij op de mat legde. De middenvelder maakte echter niet de benodigde stappen vooruit waardoor hij een onomstreden basisspeler werd bij Roda.

In 2019 koos hij daarom – achteraf gezien zeker – heel verstandig om een meerjarig contract te ondertekenen bij Cambuur dat hem heel graag wilde hebben. Ver weg van de plek waar hij opgroeide, werd de talentvolle middenvelder met Limburgse tongval uiteindelijk echt ‘groot’.

Paulissen mocht in 2021 met de Friezen de kampioensvlag hijsen en wist zich afgelopen seizoen met zijn team knap in de Eredivisie te handhaven. Tijdens de voorbije competitie ging het al snel echter bergafwaarts met Cambuur, waarna uiteindelijk degradatie naar de KKD volgde.

Het aflopende contract van Mitchel Paulissen werd niet verlengd, al hield Cambuur nog altijd een optie open om in gesprek te gaan. Zijn oude liefde Roda JC zat echter ook al meerdere keren met hem om de tafel. Het is nu aan de speler zelf, die een buitenlands ook wel ziet zitten, om te beslissen bij welke club hij komend seizoen de voetbalschoenen aan gaat trekken.

Moet Paulissen kiezen voor het buitenland?

  • Ja
  • Nee
504+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie