‘Miljoenentekort Ajax ondanks plaatsing voor Champions League’

Foto: ‘Miljoenentekort Ajax ondanks plaatsing voor Champions League’

Ajax is er alles aan gelegen om zich dit seizoen te kwalificeren voor de Champions League. De Amsterdammers kunnen zich het in financieel opzicht eigenlijk niet permitteren om plaatsing voor het miljoenenbal mis te lopen. Weet Ajax zich wel te kwalificeren voor het Champions League-toernooi, dan heeft het volgens een analyse van Voetbal International alsnog een tekort van tien miljoen euro.

Ajax maakte onlangs de halfjaarcijfers bekend, waarop Voetbal International een uitgebreide analyse heeft losgelaten. Daaruit is onder meer naar voren gekomen dat Ajax alleen al honderd miljoen euro aan salariskosten kwijt is en dat dit door middel van premies bij een eventueel kampioenschap nog verder kan oplopen. De kosten van de salarissen lopen in de loop der jaren bij de Amsterdammers steeds wat verder op schrijft het weekblad.

Druk op Ajax

Dat Ajax zelfs bij plaatsing voor de Champions League een tekort heeft van tien miljoen euro, zorgt voor nog meer druk om het prestigieuze toernooi te bereiken schrijft Voetbal International. Toch lijken de exorbitante uitgaven van Ajax niet direct onverantwoord omdat de premies in de Europese toernooien vanaf het seizoen 2024/2025 met dertig procent stijgen. Bovendien lonkt er een extra Champions League-ticket voor de Eredivisie vanaf dat seizoen, waardoor plaatsing ook een stuk makkelijker lijkt te worden. Desondanks moet Ajax wel tot die tijd prestaties leveren, Champions League-voetbal blijven spelen en het goed blijven doen op transfergebied. Zo voorkomt Ajax dat het rode cijfers moet schrijven.

Eindigt Heerenveen tegen Ajax in 0-1?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Plaatst Ajax zich dit seizoen voor de Champions League?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
893+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie