Legendarische comeback Espanyol tegen Atlético Madrid

Atlético Madrid heeft woensdagavond op een opvallende wijze de tweede plaats in de Spaanse competitie verloren. Het stond op een 0-3 voorsprong, maar zag Espanyol in de tweede helft alsnog langszij komen.

Ruime voorsprong Atlético Madrid

De ploeg van Diego Simeone begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam binnen een half uur op 0-1 te staan. Een steekpass van Mario Hermoso bereikte Saúl Ñíguez die het uiteindelijk voor elkaar kreeg om de bal via de binnenkant van de paal het doel in te werken. Vlak voor rust prikte Antoine Griezmann zelfs de 0-2 binnen.

Toen Yannick Carrasco het direct na de theepauze voor elkaar kreeg om de derde treffer op het scorebord te zetten, leek het voor Espanyol einde verhaal. Desondanks hield het er vertrouwen in en ging het nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, die er na ruim een uur spelen kwam.

Terugkomst van Espanyol

César Montes kopte zijn ploeg namelijk snoeihard naar de 1-3, waarna het publiek er nog meer achter ging staan. Waar Nahuel Molina namens Atlético Madrid de pech had dat hij de paal raakte, was het aan de andere kant opnieuw raak. Doelman Ivo Grbic haalde Javi Puado onderuit, waarna Joselu de stand op 2-3 bracht.

Tien minuten voor tijd mocht Vinícius Souza vervolgens de gelijkmaker op het scorebord zetten. Espanyol was in de slotseconden nog zeer dichtbij de overwinning, maar Joselu stuitte op Grbic. Door het gelijkspel moet Atlético Madrid de tweede plek weer afstaan aan stadsgenoot Real Madrid, terwijl Espanyol het punt goed kon gebruiken in de degradatiestrijd.