LaLiga-baas laat zich uit over Messi-terugkeer

Foto: LaLiga-baas laat zich uit over Messi-terugkeer

FC Barcelona nam twee jaar geleden met pijn in het hart afscheid van Lionel Messi. De Argentijnse vedette loopt aan het einde van het seizoen uit zijn contract bij PSG. Dat leverde al veel geruchten over een terugkeer op. La Liga-baas Javier Tebas voelde zich genoodzaakt om te reageren…

Messi en de terugkeer bij FC Barcelona

Het is algemeen bekend dat FC Barcelona komende zomer flink moet sarneren. Er zou naar verluidt tweehonderd miljoen euro bezuinigd moeten worden, waarvan zeventig miljoen euro uit het salarishuis geschrapt zou moeten worden. Een terugkeer van Messi zou die plannen eerder lastiger maken dan vergemakkelijken…

Voor Javier Tebas, de voorzitter van de competitieorganisatie, ging bij RMC dieper in op de mogelijke terugkeer van Messi in het Camp Nou-stadion. “Als je mij het vandaag vraagt, wordt een terugkeer van Messi lastig”, gaf de La Liga-baas toe.

Tebas zet deur op een kier

De voorzitter heeft de geruchten rondom een terugkeer van de legendarische Argentijn natuurlijk ook meegekregen. Helemaal uitsluiten wil Tebas een rentree van Messi echter niet. “We moeten de komende maanden kijken hoe dit proces zich evalueert”, zei hij in gesprek met RMC.

Een terugkeer van Messi hangt van verschillende zaken af. “FC Barcelona moet wel aan de voorwaarden voldoen”, zei Tebas, verwijzend naar de Financial Fair Play-regels. “Er moeten dan sowieso spelers vertrekken en er zullen dan ook meer salarisoffers gemaakt moeten worden.”

Messi verdiende in het verleden tientallen miljoenen euro’s per seizoen. Eerder schreven Spaanse media al dat er voor Messi een salaris zoals Lewandowski (naar verluidt zo’n twintig miljoen euro per jaar) voorgeschoteld kreeg.

Daarnaast zou Barcelona allerlei extraatjes, van een Messi-museum in het oude gebouw van de jeugdopleiding van de club tot een deel van de jaarlijkse winst, zoeken om andere aanbiedingen te evenaren en toch binnen de FFP-regels te blijven.

Nantes
Rennes
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 april 2024 00:21.

Keert Messi terug?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
776+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie